Druženje u Konjičkom i Aero klubu , deca i gradonačelnik

LESKOVAC
Grad Leskovac je danas organizovao posetu Konjičkom i Aero klubu “Saša Mitrović” gde je veliki broj mališana imao prilike da se upozna sa aktivnostima ovih klubova, ali i da se druži sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, objavljeno je na sajtu grada.

“Naši najmlađi sugrađani bili su u prilici da se druže sa plemenitim životinjama – konjima, da se voze u kočijama, puštaju zmajeve, upoznaju se sa avionima i dr.

Predsednik Konjikog kluba Mihajlo Mileković obratio se prisutnima i kazao da mu je drago što vidi ovoliki broj mališana u klubu i da se nada da će se uskoro otvoriti školu jahanja, jer je jahanje sport koji aktivira najveći broj mišića i važan je za razvoj dece.

Zahvalio se na velikoj podršci koju ima od strane Grada i gradonačelnika Cvetanovića i rekao da upravo zbog toga njihov klub traje od 1933. godine.

Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga, takođe se obratio i rekao:

„Za neke je ovo mesto poznato kao hipodrom. Leskovac može da se pohvali bogatom tradicijom u konjičkom sportu i konjičkim klubom koji postoji preko 80 godina, kada su počele da se održavaju I prve trke konja u našem gradu.

Za neke druge, zaljubljenike u avione I letenje, ovaj prostor je aerodrom, koji zajedno sa Aeroklubom neguje višedecenijsku tradiciju avijatke uopšte, posebno u delu vazduhoplovnih sportova: jedriličarstva i padobranstva kao I maketarstva.

Za one starije, ovo mesto budi sećanje na školske dane, kada su se ovde organizovale različite sportske aktivnosti.“, navodi se u objavi na sajtu grada.

Foto: sajt grada

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

ovo li je zeljko mitrovic izmislio paraglajder sto leti po travu

gvoždjara
gvoždjara
3 godine pre
Odgovori  teraj dalje

Mala ispravka:
– Ovo nije paraglajder već deltaplan. Uzgred, sa ovim teretom, “neke ptice nikad ne polete”. ?