Druženje sa suncem za male heroje

NIŠ

Leto je stiglo i donelo nam Sunce i pozitivnu energiju, kao i idealnu priliku da izmamimo osmehe naših najmlađih i dobro se zabavimo. Ovako udruženje NURDOR u Nišu poziva sve na druženje u parku Sveti Sava koje je planirano za subotu, 1.jula od 16 do 20 sati, a naziv akcije je „Druženje sa suncem“.

                              „Pored Sunca sve koji se priključe akciji  dočekaće  nasmejani volonteri, animatori i brojne kreativne radionice za naše najmlađe sugrađane“, poručuju iz NURDOR-a i pozivaju sve da ne propuste priliku da se druže sa njima  i pružite podršku malim drugarima koji se leče od malignih bolesti i za čije unapređenje lečenja će se i ovog puta sakupljati sredstva.

                              Najmlađe Nišlije će tokom akcije  uživati u igri i zabavi učiniće dobro delo za svoje drugare koji se bore sa najtežim bolestima.

                               Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

                               Pokrenuli su brojne projekte i inicijative koje su doprinele poboljšanju kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka, otvorili su  pet “Roditeljskih kuća” u Nišu, Novom Sadu i Beogradu i pomogli su izgradnju novog Dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Nisu zaboravili ni kada se o opremanju ovog odeljenja, a pored toga svakodnevnim akcijam prikupljaju pomoć za decu obolelu od malignih bolesti kako bi pomogli i olakšali prediod tokom lečenja njihovim roditeljima.

                              Udruženje NURDOR dobija podršku mnogih ustanova, institucija i pojedinaca. Često se javljaju mladi ljudi koji su spremni da pomognu, a jedna od akcija je kupovina koraka kada mladi koračaju kroz Srbiju a prilog od kupljenih koraka odlazi NURDOR-u. (kraj) VP/ SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare