Druženje dece, policije i vatrogasaca

LESKOVAC

Policijska uprava u Leskovcu sprovodi projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. U okviru njega je organizovala druženje sa učenicima osnovnih škola uzrasta od prvog do četvrtog razreda, koji su mogli da se pobliže upoznaju sa radom policijskih i vatrogasnih službi. Učenici starijih razreda osnovnih škola imali su organizovane radionice na ovu temu.

Tomislav Ilić, načelnik Policijske uprave u Leskovcu, dodaje da je cilji decu upoznati sa osnovama bezbednosti prilikom igre.

„Bezbednost dece je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova i cilj je da se kroz timski rad više državnih organa stvori pozitivna atmosfera u školama, da se osigura bezbednost dece i da deca imaju bezbednu i kvalitetnu nastavu u svojim školama. Deca treba da prepoznaju razne oblike diskriminacije, nasilja, da budu bezbedna u saobraćaju i kako da postupaju u vanrednim situacijama. Cilj ovog projekta je i da deca steknu poverenje u policiju.“

U ime lokalne samouprave Brankica Stamenković, članica Gradskog veća, koja naglašava da se prvog septembra školsko zvono oglasilo ne samo za učenike i nastavnike, već i za pripadnike policije koji se nalaze u svim školama na teritoriji grada.

„Od posebne je važnosti to što su tokom leta pohađali dodatne obuke i stekli kompetencije za postupanje prema deci, prepoznavanje rizika po decu u blizini škola i reagovanje na iste. Kao lokalna samouprava svoj doprinos bezbednosti dajemo i kroz ograđivanje školskih dvorišta, nastavljamo saradnju sa policijskom upravom i svim relevantnim činiocima i nastavićemo da radimo na tom polju. Zajedničkim delovanjem svih nas stvaramo bezbedno i sigurno okruženje u kome učenici mogu nesmetano da razvijaju svoje potencijale, što naš zajednički cilj.“ (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare