Drugo veče u znaku rege muzike

NIŠ

Za ljubitelje rege-a i džeza program će izvesti umetnici iz Srbije, susedne Bugarske, Amerike i Francuske.

Čast da prvi nastupe ima Maks Kočetov kvatet koji po prvi put nastup u ovom sastavu.

„Ovo je moj četvrti ili peti nastup na Nišvilu. Ove godine moj bend će se predstaviti našim kompozicijama. Moja iskustva sa Nišom i festivalom su odlična zato sam odlučio da ove godine ne dobijem poziv“, kaže Maks Kočatov.

Posle njega nastupa čuvena bugarska muzičarka i glumica Kamelia Todorova kojoj je ovo pvi nastup u Nišu i Srbiji iako je veoma popularna u svojoj zemlji po pop pesmama.

„Džez muziku volim od svog rođenja. To mi je otac usadio jer je i on ljubitelj te vrste muzike. On je imao veliki uticaj na to čime ću se baviti u životu jer su u našu kuću dolazili profesori džeza. Tako sam i ja upisala studije džeza na akedemiji i od 1977. godine promovišem je na svojim nastupima“, istakla je Kamelia Todorova.

Zvezde večeri biće Nik Vest i Alfa Blondi. Priznati rege muzičar iz Obale slonovače počastiće ljubitelje rege muzike svojim veliki bendom koji broji preko 15 članova.

„Za vašu zemlju vezuje me moj menadžer Mišel Živković koji samnom sarađuje više od dve decenije. Nikada do sada nisam bio ovde i pravo mi je zadovoljstvo što ću imati prilike da predstavim i širim muziku mira među ljudima na ovim prostorima. Bend je multikulturalan jer članovi dolaze iz svih krajeva sveta. Zjaedno sviramo preko 20 godina i kao porodica smo. Moj stav je da za muziku ne postoje granice što govori i naš dolazak ovde“, rekao je Alfa Blondi uoči svog nastupa.

Osim pomenutih muzičara publiku će uveseljavati i Al Foster i beogradski sastav Del arno bend. Koncerti počinju u 19:30 sati.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare