Druge večeri “Urban festa” na programu “Peščanik” i “Antigona”

NIŠ

Pod otvorenim nebom u parku Čair, sinoć je više stotina ljudi pratilo prvo veče ovogodišnjeg „URBAN FESTA“, koji po 14. put organizuje Studentski kulturni centar Niš. Publika je sinoć gledala dve sjajne predstave bečejskog i beogradskog pozorišta, a velika i mala scena večeras su rezervisane za pozorišta iz Kragujevca i Šapca.

„URBAN FEST“ je i zvanično počeo, a Niš će, do srede, biti domaćin brojnim mladim glumcima iz čitavog regiona. Na otvaranju su se publici obratili prorektor Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić, direktorka Studentskog kulturnog centra Niš Dragana Petković i umetnički direktor festivala Aleksandar Mihailović. Zatim su publiku pozdravili glumci Akademskog pozorišta koji su izveli odabrane segmente iz „Teatra improvizacije“. Već u prvoj večeri „URBAN FESTA“ Niš i Nišlije su dokazale da vole ovaj festival. Predstave “Kralj Ibi”, koju je igralo pozorište iz Bečeja, i “Dragi tata” koju su igrali glumci iz Beograda, oduševile su publiku, koja nije štedela ni emocije, ni aplauze.

Na drugoj večeri festivala Akademsko pozorište SKC Kragujevac na velikoj sceni (iza Dečijeg centra) od 20.30č odigraće komad „Peščanik“, Danila Kiša, u režiji Kostadina Stojadinova. Mala scena (ispred Dečijeg centra) od 22č rezervisana je za Omladinsko pozorište „Vožd“ iz Šapca. Publici će se predstaviti Sofokleovim komadom „Antigona“.

U slučaju kiše i lošeg vremena, predstave će se igrati na sceni Narodnog pozorišta, o čemu ćemo vas, ukoliko dođe do promena, naknadno obavestiti.

Zahvaljujemo se publici koja je dokazala da Niš jeste grad koji voli i ceni pozorište, i pozivamo vas da i večeras zajedno uživamo u odličnim predstavama i talentu maldih glumaca. CEO GRAD JE POZORNICA!

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare