DRUGE GRUPA MIROVNOG KORPUSA STIŽE NA KOSOVO

PRIŠTINA

Duga grupa od 37 vlontera Mirovnog krpusa iz SAD-a stiže na Kosovo 7.juna 2015 godine

 

 

Nova grupa zajedno sa grupom od prošle godine dostiže broj od 60 vlontera Mirovnog korpusa na Kosovu.

Volonteri Mirovnog korpusa su Amerikanci koji dolaze iz različitih delova SAD-a koji če raditi dve godine kao nastavnici engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama na Kosovu, uglavnom u ruralnim oblastima I uz lokalnog partnera sa Kosova.

Pre nastanjenja u zajednice u kojima če raditi kao nastavnici engleskog jezika za naredne dve godine, vlunteri prolaze kroz intenzivnu tromesečnu obuku jezika I kulture njihove buduče zajednice; teoriju I praksu nastave engleskog jezika kao I neophodnu obuku kako bi sačuvali svoje zdravlje I bezbednost na Kosovu.

Mirovni korpus je započeo svoj program na Kosovu na poziv predsednice Jahjaga koja je zvanično potpisala državni sporazum u septembru 2013 godine  sa zvaničnicima Mirovnog korpusa.

Od kada je predsednik John F. Kenedy zvanično osnovao Mirovni Korpus 11 marta 1961 godine, više od 215 000 amerikanaca je služilo u 140 različitih zemalja. Volonteri Mirovnog korpusa moraju biti državljani SAD-a.

Služba Mirovnog korpusa je 27 meseci i misija Agencije je da promoviše mir i prijateljstvo u svetu a i bolje razumevanje između Amerikanaca i naroda drugih zemalja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare