Dragana Sotirovski i zvanično preuzela funkciju gradinačelnice Niša

NIŠ

 U Gradskoj kući je održana primopredaja dužnosti između tima bivšeg gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i sadašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski. Ostavljam grad kao veliko gradilište i bez dugova, kazao je Bulatović. Dragana Sotirovski je istakla da je pred njenim timom ozbiljan zadatak, da ih mnogo  posla čeka,  da će nastaviti sa razvojem  grada u jednom pravom pravcu, i da će stati rame uz rame  sa drugim gradovima.

                    ‘’Posle četiri  godine mogu da kažem da grad nismo zadužili ni za jedan jedini dinar, nismo podigli ni jedan kredit, vratili smo  blizu pet milijardi dugova iz renijih godina i danas su  javne finansije grada Niša mnogo stabilnije nego što su to bile ranije. Posle četiri godine grad je sada veliko gradilište, u gradu ponovo vidimo kranove,  gradi se sedma fabrika po redu. Država nastavlja sa velikim finansijaskim ulaganjima i sa velikim kapitalnim i značajnim projektima za razvoj i budućnost grada Niša. Ulaže se veliki državni i privatni kapital’’, kazao je Darko Bulatović.

                    On je novoj gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski poželeo dobrodošlicu u Gradsku kuću, puno uspeha i dobrih rezultata, dobrih dela za sve građane Niša. Zahvalio se i Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću na  ukazanom poverenju da obavlja jednu od najodgovronijih dužnosti u njegovom životu.

                     ‘’Za ove četiri godine je bilo puno izazova.Jedan je bio poseban, a to je kako ću izaći iz ove kiće. Da li će to biti dan kada ću izaći pognute ili uzdignute glave. Danas mogu da kažem da sam siguran da se nisam obrukao ni kao čovek ni kao gradonačelnik i iz Gradske kuće izlazim podignute glave i posnosan što sam bio gradonačelnik građanima Niša’’, zaključio je Bulatović, dodajući da je bio i ostao samo jedan običan čovek.

                    Gradonačelnica Dragana Sotirovski je dosadašnjem prvom čoveku grada Niša Darku Bulatoviću. od koga je mnogo naučila kako je istakla, poželela mnogo uspeha u daljoj karijeri.

                   ‘’Od dosadašnjeg gradonačelnika Niša Darka Bulatovića sam mnogo za ove tri godine naučila, bar kako funkcioniše lokalna samouprava, a imala sam i odličnu saradnju sa njim kao načelnica Nišavskog upravnog okruga. Njegovi saveti i sve ono šro je uspešno radio za ove četiri godine u gradu dobro će doći i biću slobodna da ga uvek pozovem kada nešto zaškripi, ali, rekla  bih da sa timom koji me je danas dočekao nastavljam tamo gde je dosadašnji gradonačelnik samo trenutno zastao.Mnogo nas  posla čeka, želimo da nastavimo razvoj našeg grada u jednom pravom pravcu, da stanemo rame uz rame  sa drugim gradovima’’, istakla je Dragana Sotirovski.

                   Ona je dodala da je činjenica da je prva gradonačelnica Niša dodatno obavezuje.

                    ‘’To me čini i posebno zadovoljnom jer mislim da žene drugačije, sagledavaju probleme, sve vide drugim očima, istrajnije su i smatram da ćemo mi biti pravi tim koji će se boriti za bolji  i lepši Niš’’, naglasila je Sotirovski.

                    Nova gradonačelnica  Niša Dragana Sotirovski je dodala da će vrata njenog kabineta uvek biti otvorena za sve građane Niša.

                     ‘’Želimo da sa njima podelimo i dobro i zlo, da osluškujemo, da slušamo i da  radimo za dobrobit svih’’, poručila je Dragana Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
srećno!
srećno!
3 godine pre

Prvo ako vrata otvaras svima, gubis vreme koje moras trositi racionalno, da imas snage za
vece pobede, velike ciljeve, da iskoracis, a to je nemoguce uz omcu koju stavljas u startu niskim startom. Nisi ti sindikat, obezbedi da funkcionišu institucije, da svako radi svoj posao. I šta ce tebi bivsi? Jesi videla ikog od naprednih da čuva bivšeg do sebe?

Pa naravno da su ih šutnuli što dalje, zato što uz bivše idu njihovi aktuelni matrapazi.

Ako nećeš da sečeš, raščistiš, da zaokreneš, pa što si sela, da sve bude isto?

Pamet u glavu, oštricu u ruke, oči na leđa, nove timove, uši načulji da osluškuješ bivše, kroji velike planove za građane, i ne primaj nikog do sebe od kumova tajkuna bivših, naročito izbacuj prve ulizice, ti su najgori, što ti se nude, pitaju šta ti treba, jer od pacova normalan svet neće hteti da ti priđe, jer ostavljaš utisak da si ista ko bivši, čim si sa bivšima.

Jer, ko misliš da zalegne i izvuče iz bedaka građane ako nećeš ti?

A organizuj prijeme građana kod šefa kabineta sa komunalnim timom da im rešava probleme.

Kad reše većinu, preostaće nerešivi zahtevi, koji žele mimo zakona da im učiniš, znači krenuće stvaranje nezadovoljnih.

S tim u startu raščisti. Tvoj zadatrak je da toliko brzo stvaraš pozitivne rezultate da uvek bude više zadovoljnih od nezadovoljnih. Svi bivši moraju biti nezadovoljni! Tada ćeš znati da si sela s razlogom. Sve ostalo je produžena ruka bivših, ili tvoje statiranje ko fikus u kukuruzu, dok sive emininencije i dalje rade protiv građana.

Srećno, i pamet u glavu, ne slušaj bivše, njihvovo je prošlo. Da su valjali ne bi ih menjali. Građani imaju očekivanja od tebe, ti ćeš bitii kriva i zaslužna ako se dešavaju ružne i lepe stvari. Potrudi se, ne gubi vreme. Izjave su nebitne, kreni sa rezultatima.

Teraj dalje
Teraj dalje
3 godine pre

Pa kad je toliko uspešan što su ga menjali