DRAGAN JOVANOVIĆ PODNE OSTAVKU (SMENJEN?) NA FUNKCIJE U JS

LESKOVAC

 

Zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović podneo je prošle nedelje ostavku na sve funkcije

u Jedinstvenoj Srbiji čija je kvota pozicija na kojoj se nalazi.

Prema nekim informacijama  koje JUGpress ima iz vrha te stranke Jovanoviću, koji je bio na poziciji potpredsednika JS ,  je poručeno da je bolje da on sam podnese ostavku umesto da bude smenjen sa funkcija koje je imao u Jedinstvenoj Srbiji.

Drugu stranu ove priče, tj. Jovanovića nismo čuli ni posle nedelju dana od podnošenja ostavke i njegovog obećanja, prenela nam sekretarica, da će se „ javiti i  odgovoriti na naša pitanja“. Da bi bili korektni do kraja,  a i verujući da će održati svoje obećanje o javljanju, nismo pisali o njegovoj ostavci želeći da čujemo i njega. Poslednje što nam je rečeno u Jovanovićevom kabinetu je da će se oglasiti saopštenjem koje, do ovog trenutka nije stiglo.

Na zvanična pitanja , koja je JUGpress uputio centrali Jedinstvene Srbije , da li je Jovanović član te stranke i dalje i šta će biti sa pozicijom zamenika gradonačelnika, ako on više nije u Jedinstvenoj Srbiji a to mesto je deo koalicionog dogovora na lokalu, dobili smo odgovor da su to pitanja za njega, tj. Dragana Jovanovića i gradonačelnika .

Iz izvora bliskih odborničkoj grupu Jedinstvene Srbije,  saznajemo da će, u stvari, oni izdati saopštenje za javnost u kome će obznaniti da će nastupati kao posebna grupa u Skupštini grada Leskovca, koja nije vezana za ovu ili neku drugu stranku (recimo partnera SNS) a dobro informisani poznavaoci političkih prilika u gradu nam kažu da će se grupa oko Jovanovića na narednim lokalnim izborima pojaviti kao Grupa gradjana  koja očekuje da će privući deo glasača Jedinstvene Srbije.

Ova stvar sa Jedinstvenom Srbijom nameće i jedno principijelno pitanje, da li je ta stranka u vlasti ili u opoziciji u Leskovcu? Jer, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović očigledno bira da saradjuje sa grupom koja je izgubila na unutarstranačkim izborima i, ako je suditi po poslednjim dogadjajima, pitanje je kolike i kakve veze uopšte ima sa  Jedinstvenom Srbijom. S druge strane, sem mesta zamenika gradonačelnika  ova grupa  ima i mesto direktora  Centra za stručno usavršavanje i jednog člana Gradskog veća.

A u unutarstranačkim razmiricama mesto načelnika gradskih inspekcijkih službi je poklonjeno SNS-u. Dakle, u vladajućoj koaliciji NIJE Jedinstvena Srbija  već ljudi koji su bili na listi te stranke i za koje je, po svemu sudeći, pitanje da li su još uvek njeni članovi. A kako  Jovanović nije održao sopstvenu reč i nije nam se javio , nemamo informaciju da li su on i odbornici stvarno i dalje članovi Jedinstvene Srbije ili je istinita tvrdnja dobro upućenih da su se još u vreme unutarstranačkih izbora privoleli SNS-u.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare