Dr Ilić: Sa kovidom dočekujemo predstojeće praznike

VRANJE

Doktor Bojan Ilić jedan je od lekara koji godinu i po dana radi u Kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje. Uglavnom je bio angažovan tokom velikih talasa zaražavanja u kovid bolnici koja je smeštena u zgradi stare hirurgije. Manji deo vremena lečio je pacijente zaražene korona virusom u bolnici u zgradi psihijatrije.

„Vrlo često kažem, da nažalost, mi sada živimo sa kovidom, ali i kovid živi sa nama već duže vreme. Mi, zdravstveni radnici smo se najviše nadali da ćemo sa nabavkom vakcina, mogućnošću da možemo da izaberemo vakcinu, vrlo brzo i da se izborimo sa ovom nepredvidivom pošasti. Vakcinacija i dalje jeste jedina opcija koja će nam pomoći da u bolnicama imamo što manje pacijenata, ali i da konačno zauzdamo pandemiju“, kaže na početku razgovora dr Ilić.

Dodaje da kao doktor preživaljava sve muke kroz koje prolaze njegovi pacijenti.

„Upravo iz tog razloga, svi mi koji radimo ovde, trudimo se da gradimo pozitivan duh, te smo tako uz naše darovite medicinske sestre svi zajedno doprineli da prostor u kovid bolnicama oplemenimo i prilagodimo predstojećim Novogodišnnjim i Božićnim praznicima, da i na taj način olakšamo boravak pacijentima u bolnici i da im pomognemo“.

Telefon za informisanje članova porodica o stanju pacijenata koji su na lečenju u kovid bolnicama, koji je rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje stavilo na raspolaganje, mnogo olakšava posao zdravstvenim radnicima. Porodice svakodnevno dobijaju informacije od dežurnih lekara.

„Nada u izlečenje naših pacijenata nije samo njihova. Mi, zdravstveni radnici činimo sve da ona postane stvarnost i najsrećniji smo kada pacijent izlečen odlazi kući. Jedini način i put ka tome, kako bi  Novogodišnje i Božićne praznike proveli sa najmilijima, je vakcinacija. Ovo vreme treba iskoristiti za to“, ističe.

Dr Ilić od maja ove godine je na specijalističkim studijama za kliničku biohemiju.

Preležao je infekciju izazvanu kovid-19 virusom, vakcinisan je sa dve doze Fajzerove vakcine i shodno pravilima ovih dana primiće i treću, buster dozu ove vakcine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare