DP uzlazi iz Nacionalnog saveta Albanaca

BUJANOVAC

Demokratska partija(DP), na čijem je čelu bivši predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, saopštila je da će napustiti Nacionalni savet Albanaca I da više neće pružati pordšku Jonuzu Musliu, koji se nalazi na čelu tog saveta,

U saopštenju dostavljenom JUGpresu  kao razlog za ovakvu svoju odluku navode da je “Jonuz Musliu je od izbora za predsednika imao neprincipijelan i asimetričan pristup u radu i svom ponašanju u odnosu na ostale” .

DP optužuje Mulisua da se “rukovodio u postupcima svojim ličnim interesima”.

“Vrhunac takvog ponašanja dogodio se na poslednjoj sednici SO Bujanovac, kada je u svojstvu predsednika Skupštine, bez saglasnosti Nacionalnog saveta Albanaca I  pod pritiskom Partije za demokratsko delovanje (PDD) sa kojom je sada  u koaliciji, uvrstio u dnevni red predlog odluke o izmenama rešenja o imenovanju predsednika i članova školskih odbora u dve škole, u Velikom Trnovcu i Biljači”, navodi se u saopštenju DP.

 

U saopštenju se dodaje da je odluku o ovome donelo Predsedništvo Demokratske partije  koja u u Skupštini opštine Bujanovac ima deset odbornika I nalazi se u opoziciji a da ta stranka u radu Nacionalnog saveta učestvuje od  izbora za ovaj organ 2014. godine.

“ Na poslednjim izborima za sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), DP je, sa svoja tri člana u Skupštini ovog tela, stupila u koaliciju sa Demorkatskom partijom Albanaca (DPA) I tako napravili većinu potrebnu da se izglasa Jonuz Musliu na mesto  predsednika. Sve to uprkos njegovom poražavajućem rezultatu od samo 400 dobijenih glasova,  koje je osvojio samo u svom rodnom selu I to tek u drugom izbornom krugu”, navodu DP.

Ta stranka poziva I dva  člana Nacionalnog saveta Albanaca, koji su u medjuvremenu napustili DP, Arbera Pajaziti i Edmonda Isufi, da I oni sami uskrate podršku Jonuzu Misliu.

U obrazloženju te stranke se nevodi  da su njih dvojica sa liste DS izabrani u Nacionalni savet Albanaca I da bi bilo “moralno” da I oni sada uskrate podršku Musliu.

Arber Pajazit je medijima na albanskom rekao da on neće da izlazi iz Nacionlnog saveta Albanaca ali I da neće činiti ništa protivno svojoj bivšoj stranci DP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare