Dospeva na naplatu treća akontacija poreza

LESKOVAC

Gradska uprava grada Leskovca-Odeljenje za finansije-Odsek lokalne poreske administracije obaveštava obveznike plaćanja javnih prihoda da treća akontacija poreza na imovinu dospeva za plaćanje 15. avgusta 2022. godine.

Ujedino se obaveštavaju svi poreski obveznici da svoje obaveze blagovremeno izmire, jer se na iznos akontacije koja nije plaćena do navedenog roka plaća kamata u skladu sa zakonom kojim se uređuje poreski postupak i poreska administracija.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

Porez na imovinu, zemljište, mora da se plaća kvartalno, inače se obračunavaju kamate, koje nisu male.
A na zakasnele subvencije od 2020 godine se ništa ne obračunava. Čak se traži “dlaka u jajetu” kako bi se seljaci odbili. Mom komšiji su odbili da isplate subvenciju za kravu jer je čovek u međuvremenu istu prodao, a na subvenciju je čekao jako dugo. Drugome su odbili da daju subvenciju za folije jer nije platio zdravstveno osiguranje za 2022 godinu, a zahtev za subvenciju je podnet za 2020 godinu.
A o kamatama nema reči. Seljaci mole boga samo da ih ne odbiju, a siguran sam i da se ovom povrtaru zaračunava kamata za zdravstveno osiguranje. A koliko je tek seljaka upisano prisilno na penziono osiguranje preko poljoprivrede, i na takav dug se isto zaračunavaju kamate, i zbog toga “duga” oni nemaju pravo za ostvarivanje subvencija preko Ministarstva poljoprivrede.
Zato predlažem ovima što štrajkuju da traže da se isti kompjuterski program koristi i za okamaćivanje dugova države. Svi nam zaračunavaju kamate, a kad nam duguju ćute, prave se blesavi.

Sofia
Sofia
1 godina pre

A resenja za porez ne fobijamo. Ni prosle ni ranijih gofina. Sta rafe uposljni u administraciji ? Nista.

Nema
Nema
1 godina pre
Odgovori  Sofia

Pal stede papir. Sad je poslovanje elektronsko. Tako je rekla Ana Brnabic. Telepatski ste obavesteni. Kazna ce vam stigne sigurno a resenje nikad. Ovo je Srbija a u njoj Leskovac. Jedan trci 50 zabusava. Obicno je taj na vrhu bez autoriteta. Niki ga ne slusa, ne moz da naredi na mangupariju koja se dovlaci u osmospratnicu kad oce i izlazi kad si kaze. Vojvodina strajkuje s traktori. Puna osmispratnica s traktoristi. Mrzi ih sto zive kamoli da podrze kolege seljake koji se bore i za njihov interes.