Dosledni i nepokolebljivi u borbi protiv neodgovornih vlastodržaca

LESKOVAC

Leskovački odbor Narodne stranke ostaje dosledan demokratskim principima na kojima se zasniva rad stranke od njenog osnivanja i nastaviće da odlučno sprovodi program Narodne stranke, koji je u interesu svih Leskovčana i građana Srbije, saopšteno je danas.

“Cepanje perspektivne političke organizacije kao vid destrukcije je po definiciji loš politički potez, ali ta nepromišljenost jednog, manjinskog dela stranke nije destabilizovao Narodnu stranku. Naprotiv, sada smo preciznije profilisani kao odgovorna politička stranka, a aktuelna dešavanja nam samo daju zamajac da istrajemo u ispravnoj politici koja baštini idealan balans između odbrane nacionalnih interesa i očuvanja građanskih sloboda. Jednostavno, osveženi, oslobođeni tereta koji nas je kočio, još odlučnije idemo ka svom političkom cilju u interesu svih svojih sugrađana.

Mi u Narodnoj stranci u Leskovcu smo odgovorni, ostvareni i ozbiljni ljudi, te se nećemo obazirati na manjinu koja nas je napustila. Želimo im sreću u daljem političkom delovanju, bez obzira na teške reči koje su uputili prema Narodnoj stranci i Vuku Jeremiću, koji ima veliki etički kapacitet i politički autoritet i kredibilitet, svakako među najvećim na srpskoj političkoj sceni.

Leskovački odbor Narodne stranke je u redovnom kontaktu sa svojim članstvom. Učlanjujemo nove članove, na terenu osluškujemo potrebe ljudi, animiramo simpatizere i vršimo neophodnu reviziju. Većina članstva je razočarana raskolom u stranci. Naši članovi pokazuju visok stepen inteligencije i političke svesti i smatraju da proces cepanja stranke nije racionalan i razuman čin i to baš u trenutku kada je ukrupnjavanje i savez opozicionih subjekata jedino rešenje u borbi protiv aktuelne vlasti.

Narodna stranka u Leskovcu učiniće sve da bude inicijator ujedinjenja doslednog opozicionog fronta koji će biti u stanju da smeni režim dr Gorana Cvetanovića i Aleksandra Vučića. 

Živimo u gradu sa najgorim ekonomskim standardom u Srbiji i ponižavajućim kvalitetom života i kulture življenja.

Kada bude napisana, crna knjiga štetočinstava, korupcije i afera sadašnje lokalne vlasti biće najobimnije izdanje koje je napisano na srpskom jeziku.

U najskorijem vremenu tu crnu knjigu ćemo otvoriti i počećemo da je listamo. Jedan od razloga je da podsetimo građane na koji način ih je lokalna vlast ponižavala, potcenjivala i omalovažavala poslednjih 12 godina. S druge strane, podsećajući narod na neodgovornu politiku dr Gorana Cvetanovića i njegovih saradnika, Narodna stranka će ponuditi rešenja kojima će građani Leskovca izaći iz ponora u koji smo gurnuti nesposobnom politikom lokalne vlasti. Ozbiljno smo prionuli na posao – u sadejstvu sa relevantnim političkim opozicionim organizacijama i afirmisanim pojedincima, Narodna stranka je kreirala političku platformu za grad Leskovac i potpuno je spremna za lokalne izbore. Predložićemo kandidata za gradonačelnika, jer smatramo da građani treba da biraju gradonačelnika i odbornike po imenu i prezimenu, tako će napokon biti kažnjeni oni koji decenijama uništavaju Leskovac.

Narodu je svega preko glave. Građani su podigli glas i spremni su da stanu na put neodgovornom odnosu prema gradu u kojem žive i rade. Narod je jasno stavio na znanje šta misli o vlastodršcima. Samo u jednom danu, u razmaku od dva sata, na otvaranju stadiona u 20h, pa na otvaranju Roštiljijade u 22h, građani su izviždali dr Gorana Cvetanovića i poslali mu nedvosmislenu poruku. Manipulacijama kojima u nedostatku argumenata pribegava sadašnji gradonačelnik neće mu više biti od pomoći.

Narodna stranka je spremna i sposobna da politički artikuliše opravdani narodni bunt i građanski protest i uvek će voditi računa o interesima građana. Narodna stranka nikada neće zloupotrebiti vapaj građana za slobodom i neophodnim korenitim promenama u Leskovcu i Srbiji”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Momir Pejatović, poverenik Gradskog odbora Narodne stranke Leskovac. (kraj) NS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Setac u
Setac u
8 meseca pre

Čekaj bre, pa zar ovaj nije isključen iz Narodne stranke pre nekoliko meseci? Kako sad poverenik? Mislio sam da su oni ozbiljna stranka kad ono, cirkus.