Donje Krajince dobilo prostorije mesne zajednice, iz budžeta grada plaćeno 12,4 miliona dinara

LESKOVAC

Novoizgrađeni objekat Mesne zajednice Donje Krajince obišao je gradonačelnik Goran Cvetanović sa svojim saradnicima i simboličnim sečenjem vrpce objekat je otvoren za rad.

„Objekat se sastoji iz sale za sastanke, dve kancelarije za predsednika i za sekretara mesne zajednice i potpuno je opremljen nameštajem. Grad Leskovac brigu o svim segmentima društva počinje upravo od osnovnih ćelija svakog društva, svake opštine i grada, a to su mesne zajednice. Konstantnim ulaganjem u objekte u kojima se nalaze sedišta mesnih zajednica nastojimo da omogućimo da komunikacija i saradnja između građana i lokalne samouprave bude što efikasnija i produktivnija“ rekao je ovom prilikom Cvetanović i naglasio da je ovaj objekat izgrađen od temelja, a vrednost samog projekta je 12,4 miliona dinara. On je pohvalio meštane ovog sela za koje je rekao da su vredni, hrabri i podsetio da su se upustili u elektrifikaciju polja kada je Svetska banka podržala projekat.

„Kada je počela elektrifikacija polja retko ko je imao hrabrosti da nam veruje, jer su prethodni bili lopovi, prevaranti i krimanalci, pa zbog toga niko nije imao poverenje kada sam došao i rekao da će 90% finansirati Svetska banka , a 10% vi sami. Hvala vam na poverenju koje ste tada imali i evo to sada funkcioniše. U međuvremenu su dolazili i predstavnici drugih mesnih zajednica, ali Svetska banka je tada dala novac i to je sada gotovo. Povratili smo poverenje, mi gradimo jer smo graditelji, mi stvaramo i dajemo vama ono što je vaše. Mi vam dajemo obećanje da ovde nećemo stati, jer mi uvek negde nešto radimo, naša obaveza je da nastavimo da radimo istim intenzitetom.“

Predsednik Saveta mesne zajednice Donje Krajince Ivica Kostić rekao je da ću u ovom objektu meštani, omladina i korisničko udruženje obavljati aktivnosti neophodne za funkcionisanje i napredak sela.

„Danas su u selu zamenjeni i dotrajali kontejneri, što je jedan vid brige o meštanima i komunalnoj higijeni. Nastavićemo saradnju sa lokalnom samoupravom na obostrano zadovoljstvo.“

Okupljene meštane je interesovalo i dokle se stiglo sa izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže i da li je Donje Krajince u tim planovima, na šta je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić rekao da je završena projektno-tehnička dokumentacija za 16 naseljenih mesta koji treba da dobiju kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Donje Krajince se nalazi u planu u kome je 24 naseljenih mesta, tako da će se to raditi čim se završi ovih 16.

Gradonačelnik Cvetanović je dodao da svi radovi počinju otprilike septembra ili oktobra i biće završeni u roku od godinu dana, a novac ulaže Vlada Republike Srbije u iznosu od 10 miliona evra, a Kraljevina Holadija 18 miliona evra. (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
11 meseca pre

EU lopovi daju pare a Mesko se kiti tuđim perijem.Kada su lopovi i misle Srbiji loše što uzimate njihove pare i radite trgovinu sa njima koja je inače 70%,a ostali 30%.Laža i paralaža za nepismen svet dok se država privatizuje putem pritisaka i ucena.Svaki posao koji su uradili je fuš(jer nemaju stručnjake samo muljatore)a koštao je bar tri puta više nego što vredi.