Doneta Odluka o zaduženju Grada od 230 miliona dinara

Odbornici Skupštine grada Vranja na sednici koja je održana, u četvrtak, doneli su Odluku o zaduživanju Grada Vranja u 2018. godini.

O tome je govorio gradski većnik za finansije, Ivan Stanković.„Planirano je eventualno zaduženje u iznosu od 230 miliona dinara i to u dve partije. Prva podrazumeva mogući kratkoročni kredit u iznosu od 80 miliona, koji će, ukoliko dođe do povlačenja sredstava, biti vraćen do kraja godine i iskorišćen za plaćanje sudskih troškova i drugih obaveza. Verovatno neće biti iskorišćena ni polovina ovog kredita, imajući u vidu samo plaćanja prema školama i radove u mesnim zajednicama“, rekao je većnik Stanković

On je dodao da druga partija zaduživanja predstavlja dugoročni kredit u iznosu od 150 miliona dinara, sa povoljnom kamatnom stopom i grejs periodom do dve godine. Biće iskorišćen za finansiranje kapitalnih investicija.

„Grad Vranje uložio je u prethodnom periodu značajne resurse u vraćanju zaostalih dugovanja i to u iznosu od čak milion evra“, rekao je Stanković.

Na sednici Skupštine grada, nakon presude Upravnog suda, verifikovan je mandat odborniku Igoru Andonovu iz SDS. Novi odbornici su I Katarina Manasijević iz SNS, Nenad Veličković i Nikola Jović iz SPS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare