DONETA ODLUKA O SUFINANSIRANJU MEDIJSKIH PROJEKATA

LESKOVAC

 

Gradsko veće grada Leskovca  usvojilo je danas odluku o sufinsiranju projekata u oblasti javnog informisanja, na osnovu konkursa raspisanog u junu a po odluci  stručne nezavisne komisije  (Srđan Conić, dopisnik RTS-a, predsednik komisije,  Milorad Doderović iz Niša, član uprave Udruženja novinara Srbije i Ishak Slezović iz Novog Pazara, glavni i odgovorni urednik radija „100 plus“)  koju je donela 17. avgusta .

 

Na konkursu, koji je raspisan početkom juna, apsliciralo je 14 medijskih kuća, čija su potraživanja bila preko 20 miliona 200 hiljada, dok je grad za ovu namenu opredelio 10 miliona. Odluka komisije je sledeća: televizija Studio MT – milion i 400.000 dinara, TV Klisura – 500.000 dinara, Timkom K1 doo Leskovac 2 miliona 149 hiljada, Nova Naša reč – 794.000, regionalna informativna agencija „Jugpres“ Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije – 760.000, udruženje Centar za edukaciju i razvoj „Jugmedija“ – 720.000, radio TV 4S – 900.000, privrdno društvo za proizvodnju i emitovanje programa TV Leskovac – dva miliona i 300 hiljada, preduzeće za emitovanje radio programa i trgovinu Radio 016 – 400.000, „Južne vesti“ – 50.000 dinara.

Medijske kuće čije projekte komisija nije odobrila su „Modus konsalting“ doo Niš Medijana, Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije „Jugpres“, agencija za komunaikaciju i odnose sa javnošću „Ekspres medija“ Prokuplje i Aleksandra Jovović, „Infoport“ Leskovac.

-Razlozi koje su članovi komisije naveli  jesu da daju prednost projetima i medijskim kućama čije je sedište u Leskovcu, zbog potrebe unapređivanja kvaliteta informisanja građana Leskovca. Pravilnikom je određeno da jedna ista medijska kuća može da konkuriše samo sa jednim projektom, tako da drugi projekat „Jugpresa“ nije prihvaćen, dok jedna medijska kuća nije imala potupu dokumentaciju, rekla je Stanković Ilić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare