DONATORI ZA BOLNICU

LESKOVAC

 

Na prvoj donatorskoj konferenciji prikupljeno je 6 miliona i 400 hiljada dinara za opremanje Opšte bolnice Leskovac za delovanje u vanrednim situacijama. Akciji se odazvalo 23 privrednika sa teritorije okruga. Druga donatorska konferencija zakazana je za 13. mart, kada se očekuju donacije stranih kompanija od najmanje 5 miliona dinara. O ovoj jedinstvenoj akciji na teritoriji Srbije opširnije izveštava najnoviji broj Nove Naše reči.

Leskovački nedeljnik piše o tome kako je protekao drugi ovogodišnji susret  gradonačelnika Leskovca i predstavnika relevantnih gradskih i republičkih institucija sa građanima, na kome su oni zatražili pomoć za probleme koji ih muče. Rešavamo probleme koji su realni, istakao je gradonačelnik, a građani se najviše žale na nezaposlenost i neuređenu komunalni infrastrutkuru. Šta na sve to kažu građani, prenosi Nova Naša reč.

Za Novu Našu reč govori narodni poslanik Nikola Girić koji, između ostalog, konstatuje da ovoj zemlji nedostaju zakoni. Nova Naša reč prenosi i intervju sa predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem, koji govori o budućnosti rudnika Lece, razvojnim prioritetima, bezbednosti i političkoj situaciji u ovoj opštini.

Na stotoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da se građani koji podnose zahteve za sticanje statusa energetski ugroženih kupaca prilikom vađenja dokumentacije oslobode plaćanja administrativnih taksi. Formirane su komisije za odobravanje projekata u kulturi i socijalnoj zaštiti, a iz „Vodovoda“ je najavljen dobrovoljan odlazak šest radnika u cilju racionalizacije, piše Nova Naša reč.

Nova Naša reč piše o tome kako je protekao treći sastanak radne grupe za preduzetničko aktiviranje mladih u Jablaničkom okrugu. Tema sastanka bila je kako preko klastera spojiti mlade i poslodavce, ali je bilo reči i o problemu nezaposlenosti mladih i značaju dualnog obrazovanja.

Nova Naša reč piše o ostalim događajima koji su obeležili prethodnu nedelju – o osnivanju Naučnog kluba u Leskovcu, promeni Statuta grada kojim lokalna samouprava preuzima ingerencije u vezi sa odbranom zemlje u vanrednim situacijama, o tome kako je Narodna biblioteka obeležila Nacionalni dan knjige, kao i o brojnim stranačkim aktivnostima.

U ovom broju, u okviru feljtona „Leskovčani beogradske dijaspore“, autor Žarko Spasić predstavlja magistra farmaceutskih nauka Svetlanu Eman. Nova Naša reč piše o uspehu Miroslava Kocića iz Plivačkog kluba „Dubočica“, koji je osvojio bronzanu medalju na filnalnoj trci na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare