Donacijom Fondacije „Novak Đoković“ počelo opremanje novog vrtića u Vranju 

VRANJE

Novi vrtić u naselju „Raška“ u Vranju, biće jedan od najmodernije opremljenih predškolskih ustanova na jugu Srbije, zahvaljujući donaciji Fondacije „Novak Đoković“. Posedovaće najsavremeniji nameštaj i didaktički materijal. 

Vrtić ima 14 radnih prostorija, dve sale, kao i veliki atrijum. 

Objekat će biti kompletno uređen najmodernijom opremom i sredstvima za potrebe vaspitno-obrazovnog rada sa decom predškolskog uzrasta, i to u skladu sa programom „Godine uzleta“, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković. 

On je dodao da „Godine uzleta“ promoviše programe koji nastaju kroz zajedničko učešće, u prostoru koji je inspirativan i provokativan za dete i gde ono može slobodno da istražuje, da se igra, promišlja, sarađuje sa drugima, isprobava i upoznaje svet oko sebe. 

„Prostor u vrtiću postaje inspirativno i podsticajno okruženje za učenje deteta i prerasta u zajedničko mesto za druženje, igru i istraživanje“, kaže Milenković. 

U planu je da neophodnim bezbednim mobilijarom za igru dece bude opremljeno i ograđeno dvorište ovog objekta.  

Opremanje novog vrtića realizuje se zahvaljujući ugovoru koji su Grad Vranje i Predškolska ustanova „Naše dete“ potpisali sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacijom „Novak Đoković“. 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare