Donacije za četiri opštine, medju njima i Vlasotince

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VLASOTINCE-BOJNIK-BEOGRAD

Ćuprija, Trstenik, Užice i Vlasotince su prve četiri lokalne samouprave koje su završile sve infrastrukturne projekte koje su predložili njihovi građani, a od Vlade Švajcarske dobili su donaciju u ukupnom iznosu nešto više od četiri miliona dinara, saopštio je danas program “Reforma poreza na imovinu”.

Ove četiri lokalne samouprave ukupno su završile 33 infrastrukturna projekta u njihovoj nadležnosti i koje su građani predlagali, a zajedničko svim gradovima i opštinama je da su u svakom građani tražili nova dečija igrališta.

Vlada Švajcarske je sve ove projekte podržala u iznosu od 30 do 40 procenata od ukupne sume novca koju je izdvojila opština.

“Na taj način želimo da osnažimo lokalne samouprave u našoj zemlji da što više uključuju građane u to kako se troši novac iz investicionog dela budžeta opština. To je inače i njihova zakonska obaveza od polovine 2018. godine“, rekao je stručnjak na švajcarskom programu “Reforma poreza na imovinu” Branislav Milić.

On je najavio i da bi do kraja aprila svoje infrastrukturne projekte trebalo da završe i opštine Mali Zvornik, Topola, Ljubovija i Bojnik, i da će i one dobiti donaciju Vlade Švajcarske u iznosu nešto većem od četiri miliona dinara.

U drugoj polovini 2021.godine počinje nova faza programa “Reforma poreza na imovinu”, i tada će, kako je navedeno u saopštenju, i ostale lokalne samouprave u Srbiji imati priliku da se prijave za bespovratne grantove, koje je obezbedila Vlada Švajcarske, za projekte koje predlože njihovi građani. (kraj) vip/mr 14:43

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare