Donacije od 12.000 evra za ekonomiju u Gračanici

NIS-GRAČANICA

    Članice Sabora Kola srpskih sestara  u tokom protekle nedelje predale Raško-Prizrenskom  episkopu Teodosiju donaciju od 12.000 evra. Prema rečima Mirjane Mladenović, sekretara Kola srpskih sestara Niš, novac koji je doniran biće iskorišćen za nabavku muzilica za ovce i koze koje se uzgajaju na ekonomiji u Gračanici. U prikupljanju donacije učestvovale su članice Kola srpskih sestara iz Srbije i Crne Gore.

    „Donacija je trebalo da bude uručena znatno ranije, ali zbog situacije na Kosovu i Metohiji malo smo odložile put, da bi tokom protekle nedelje odlučile da ipak krenemo na put  i stignemo tamo gde je naša pomoć preko potrebna, a ekonomiji u Gračanici jeste. Obećale smo pomoć i nismo odustale od toga“, kaže Mirjana Mladenović koja se nalazila u delegaciji Kola srpskih sestara koja je predala donaciju.

   Episkop Teodosije je izrazio veliku zahvalnost za pomoć koja je stigla od Sabora Kola srpskih sestara koje, inače, često posećuju manastire i svetinje na Kosovu i Metohiji. Prilikom svakog obilaska manastira Kolo ponese i poklone, uglavnom najpotrebnije i najnophodnije stvari za monahinje i monahe. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare