Donacija verskog dobrotvornog starateljstva „Dobri Samarjanin“ Vojnoj bolnici u Nišu

NIŠ

Versko dobrotvorno starateljstvo „Dobri Samarjanin” Eparhije niške doniralo je pred samu Novu godinu Vojnoj bolnici u Nišu, 20 aparata za merenje pritiska i 100 jastuka.  Ugovor o donaciji potpisali su NJegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije i upravnik Vojne bolnice pukovnik dr sci med. Veljko Milić. Kako je istaknuto, ova donacija je samo nastavak dobre saradnje koju imaju Eparhija niška i Vojna bolnica.

 Nakon potpisivanja, upravnik Vojne bolnice uručio je Vladiki zahvalnicu.

                       „Već duže vreme Eparhija niška ima odličnu saradnju sa Vojnom bolnicom u Nišu. U krugu Vojne bolnice postoji i paraklis Svetih vrača Kozme i Damjana. Mi smo u okviru naših delatnosti, Versko dobrotvorno starateljstvo „Dobri Samarjanin”, želeli nešto da doprinesemo radu Vojne bolnice i u vidu jedne skromne donacije, aparata za merenje krvnog pritiska i jastuka za potrebe bolesnika koji su stacionirani ovde, to smo i ostvarili. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji pomažu rad Verskog dobrotvornog starateljstva „Dobri Samarjanin”, jer da nije ljudi koji daju svoje priloge Eparhiji niškoj ne bi bilo ni ove donacije.Nadam se da je ovo samo početak naše naredne saradnje i pomoći koju ćemo i dalje davati koliko je to u našoj mogućnosti i to ne samo Vojnoj bolnici već i drugim javnim i državnim institucijama koje se brinu o zdravlju stanovnika Grada Niša i Republike Srbije“, kazao je  Episkop niški Arsenije.

                      U ime zaposlenih u Vojnoj bolnici na donaciji se zahvalio upravnik Vojne bolnice pukovnik dr sci med. Veljko Milić.

                       „ Ovo je kontinuitet jedne odlične saradnje sa niškom Eparhijom koja traje više godina. Najznačajniji datum je bio 14. novembar 2018.godine kada je bogosluženi prostor paraklis vraćen Vojnoj bolnici koji je postao mesto okupljanja naših pacijenata i zaposlenih u Vojnoj bolnici. I Srpska pravolsvna crkva i Vojska Srbije uživaju ogromno poverenje u narodu, a mi se zalažemo da to poverenje očuvamo“, istako je Milić.

                         Potpisivanju su prisustvovali i koordinator VDS-a „Dobri Samarjanin” otac Siniša Nikitović, pukovnik dr Predrag Cvetanović, pukovnik dr Miodrag Stanković, major Bratislav Krstić i glavna medicinska sestra Slađana Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare