Donacija Grada Policijskoj upravi 

VRANJE

Načelniku Policijske uprave Vranje, Saši Nedeljkoviću i njegovim saradnicima, gradonačelnik Slobodan Milenković i njegov pomoćnik Marjan Stanković donirali su opremu za rad lokalne saobraćajne policije. 

Milenković je izrazio zadovoljstvo što i ove godine lokalna samouprava može da doprinese boljem radu saobraćajne policije opremom koja je nabavljena od saobraćajnih kazni naplaćenih na teritoriji grada Vranja.  

„Na osnovu potreba i zahteva Policijske uprave Vranje mi smo obezbedili opremu u vrednosti od skoro 560 hiljada dinara. Verujemo da će ova oprema doprineti još efikasnijem radu, jer podatak da su se prošle godine od naplaćenih kazni po osnovu saobraćajnih prekršaja u budžet grada slila 22 miliona dinara, govori da ste dobro radili na terenu. Cilj je da se generalno poveća bezbednost u saobraćaju, a pre svega unapredi svest građana o neophodnosti poštovanja svih saobraćajnih propisa“, rekao je gradonačelnik.  

Vranje je jedna od prvih lokalnih samouprava koja je uvela praksu da iz ovog programa svaka beba dobije auto sedište, podsetio je  Milenković.  

„Osim toga zahvaljujući programu Saveta za bezbednost saobraćaja srednjoškolci sa dozvolom za upravljanje motociklima svake godine dobijaju moto kacige, a osnovci kacige i opremu za rolere, kao i svetla za bicikle. Organizovane su i brojne edukativne akcije, kako za mlade, tako i za odrasle učesnike u saobraćaju“, rekao je prvi čovek grada.   

U narednom periodu prioriet je nastavak unapređenja sistema video nadzora u saobraćaju na teritoriji grada Vranja, kao i podizanje svesti o neophodnosti poštovanja propisa kod učesnika u saobraćaju, a samim tim i povećanje bezbednosti.  

„Lokalna samouprava i Ministarstvo unutrašnjih poslova ulažu maksimalne napore da se bezbednost saobraćaja podigne na što viši nivo, a sve u ciju opšte zaštite stanovništva kako na području grada, tako i okruga, pa i same republike“, rekao je načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković. 

On je dodao da je ovaj gest samo još jedna potvrda nastavka uspešne saradnje Grada i Policijske uprave Vranje, a u interesu povećanja bezbednosti građana. 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare