Dom zdravlja obeležio Svetog apostola Luku

NIŠ

   Svečanim činom presecanja slavskog kolača danas je Dom zdravlja u Nišu obeležio Svetog apostola Luku, svoju krsnu slavu. Slavski kolač presekao episkop niški Arsenije, a domaćin slave ove godine bila je Služba polivalentne patronaže.

                         Proslavi slave prisustvovao je veliki broj zaposlenih, načelnica Nišavskog okruga, predsednik Skupštine grada Niša, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslava, kao i predstavnici svih gradskih opština, gradskih institucija, direktori zdravstvenih i drugih ustanova i preduzeća iz Niša i okoline.

                 U prigodnoj besedi episkop niški Arsenije je podsetio prisutne da je apostol i jevanđelista Luka bio lekar, filozof, ikonopisac.

                  “Dom zdravlja u Nišu je postigao velike rezultate u periodu između dve slave”, kazao je direktor Doma zdravlja u Nišu profesor dr Milorad Jerkan. “Uradili smo skoro 6 miliona usluga, pregledali preko  2 miliona stanovnika iz celog okruga, imamo 11 specijalističkih službi koje mogu da  pokruju sve nivoe sekundarnog zdravstva, a u nekim segmentima radimo i tercijelni nivo imajući u vidu da Niš nema sekundarni”.

                   Veliko je zadovoljstvo, istako je dr Milorad Jerkan, imati službu koja dnevno opsluži veliki broj pacijenata, a kvalitet usluga je na visokom nivou.

                    “Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Instit Batut u zadnje četiri godine Dom zdravlja u Nišu svrstavaju u sam vrh najbolje organizovanih zdravstvenih ustanova od 440 njih koliko ih je u zemlji. Težimo ka tome da se u narednom peridu što više orjentišemo ka stanovništvu koje je staro,  ljude koji su ivalidi rada i ljude koji zbog starosti ne mogu da dođu kod lekara. U tom slučaju otići čemo mi kod njih, razgovaraćemo sa njima, lečićemo ih i pomoći im da kvalitetnije žive”.

                    Profesor dr Milorad Jrekan dodaje da je u Domu zdravlja povećan i broj pedijatara. Čak 40 pedijatara specijalista je završilo specijalizaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare