Dom zdravlja Bojnik dobio donaciju za svoju školu roditeljstva

BOJNIK

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je podržalo inicijativu društveno odgovorne kompanije Rosa, koja je tokom prošle godine izdvajala po 1 dinar od svake prodate flaše od 1,5 L za unapređenje rada Škola roditeljstva i podršku patronažne službe.Kao rezultat ove zajedničke inicijative, juče je u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ svečano dodeljena donacija (digitalne vage za merenje beba, tableti i pokazne lutke) predstavnicima Škola roditeljstva iz 20 gradova i opština, među kojima je i Dom zdravlja Bojnik. Za više od 1.000 predstavnika patronažnih službi u više od 150 domova zdravlja širom Republike Srbije do kraja meseca će biti poslate specijalno dizajnirane torbe koje treba da olakšaju rad ovoj službi i 30.000 brošura na temu podrške prvim danima roditeljstva.

Brošure o prvim danima roditeljstva su kreirane u saradnji sa Republičkom stručnom komisijom za podršku dojenju i razvojnu negu novorođenčeta, a osluškujući realne potrebe, ali i shvatajući značaj tačnih, naučno potvrđenih i proverenih informacija i neophodnost da one stignu do budućih roditelja na celoj teritoriji Srbije. Takođe, pokrenuta je i prva Rosa onlajn škola roditeljstva koja će omogućiti da sada ovi sadržaji budu dostupni i mamama koje nisu u mogućnosti da fizički posećuju Škole roditeljstva.

„Zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Vladom Republike Srbije, Rosa je više od 13 godina uključena u različite nacionalne programe za stvaranja boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i celu porodicu – od osnivanja banke humanog mleka, preko pokretanja 20 školi roditeljstva širom Srbije, do opremanja i uspostavljanja soba za dojenje“ – izjavila je dr Jelena Janković, pomoćnica ministra za javno zdravlje Ministarstva zdravlja.

“U želji da idemo u korak sa Nacionalnom strategijom za povećanje nataliteta Republike Srbije i ove, kao i prethodnih godina Rosa će nastaviti da izdvaja sredstva od prodaje svojih proizvoda. Tokom 2023. godine pažnju posvećujemo emotivnom i mentalnom zdravlju roditelja, a posebno mama koje se suočavaju sa velikim brojem izazova i tokom trudnoće i u prvim danima roditeljstva. Cilj nam je da damo svoj doprinos osnaživanju Škola roditeljstva da se bave ovom temom tokom priprema porodica za dolazak na svet novog člana, kao i osnaživanju patronažnih sestara da prepoznaju i emotivne potrebe roditelja tokom prvih dana roditeljstva,“ istakla je brend menadžerka Rosa vode, Marina Trajković.

Rosa će uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tokom 2023. godine nastaviti da prikuplja 1 dinar od svake 0,5l i 1,5l boce za podršku patronažne službe i unapređenja rada Škola roditeljstva širom Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare