Dolaze bolji dani za porodicu Ilić 

VRANJE

Opština Vladičin Han odlučila je da se uključi u akciju pomoći četvoročlanoj porodici Ilić. Ona trenutno boravi u selu Jagnjilo u teškim uslovima od socijalne pomoći i dečjeg dodatka koji su nedovoljni za normalan život. 

Predsednik opšine Goran Mladenović je sa saradnicima posetio porodicu Ilić i uručio im veš mašinu i električni šporet. To je učinjeno baš na trinaesti rođendan najmlađeg člana Milice. Za nju je pristigla i rođendanska torta koja je obradovala ovu devojčicu koja zbog teške porodične situacije, već tri meseca ne ide u školu. 

Milica ima i godinu dana starijeg brata obolelog od cerebralne paralize. 

„Sina imam invalid je. Ima 14 godina. Nepokretan je. Ne priča i ne hoda. Nisam ni ja dobro sa zdravljem. Noge su u pitanju. Imam uklještenje kičme. Jedva hodam. Spremam se da idem u bolnicu, sanitet će doći po mene u ponedeljak“, navodi otac Ljubiša u razgovoru sa predsednikom opštine Vladičin Han. 

Porodica Ilić je zbog neplaćenih računa za struju morala da se iz Repinca, gde ih je delegacija opštine posetila, preseli u svoje rodno selo Jagnjilo. 

Tamo su organizovali svoj život i posao baveći se uzgajanjem domaćih životinja. 

Predsednik im je obećao da će lokalna samouprava preduzeti sve  kako bi porodici bili obezbeđeni normalni uslovi za život. 

„Sve ćemo polako to da uredimo i da se vi iz sela vratite ovde u Repince. Bolji će biti uslovi za život. U narednom periodu gledaćemo da u najkraćem mogućem roku, dakle do kraja ove nedelje rešimo dug za struju i da obezbedimo priključak za struju. Odmah ćemo  poslati ekipu iz našeg komunalnog preduzeća da pokosi travu i šiblje, da sve raščisti, da bude normalan pristup objektu. Razgovarao sam sa ljudima iz nevladinih organizacija koji mogu da izvedu građevinske radove i pre svega obezbede toalet da se i hodnici kuće srede. Razgovarali smo sa predstavnicima iz Ministarstva za brigu o porodici i deci. Oni su obećali da će pokušati da obezbede nova invalidska kolica za Miličinog brata. Verujemo da ćemo uspeti da do 1. septembra uredimo ovaj objekat i da se porodica vrati redovnom životu, da pre svega Miličin otac ozdravi. Potrudićemo se da ima adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Što se tiče devojčice nadam se da ćemo biti u prilici da se okupimo još jednom do 1. septembra da objekat bude spreman za upotrebu i da Milica redovno pohađa OŠ „Branko Radičević“. Verujem da ćemo u tome uspeti. Imao sam kontakt i sa ljudima koji imaju želju i dobru volju da se uključe u rešavanje ovog slučaja“, rekao je Mladenović. 

„Ovo ovde u Mesnoj zajednici Repince neka bude naš posao, posao opštine Vladičin Han, zajedno sa ostalim institucijama da to sredimo. Verujem da će od 1. septembra porodica moći da živi i da radi nesmetano i da ima dva objekta u Jagnjilu i Repincu, pored prihoda od nekih  50.000 dinara za neke osnovne namirnice. Potrudićemo se da obezbedimo dodatne  stabilne prihode na mesečnom nivou za život i rad ove porodice“, rekao je na kraju posete porodici Ilić predsednik Mladenović. 

U Centru za socijalni rad kažu da porodica ima bolje uslove za život ako se vrati u Repince, s obzirom da do kućnog praga imaju asfalt, a da su im i škola i Dom zdravlja mnogo bliži. 

Sasvim je sigurno da je učinjeni prvi koraci za bolju budućnost ove četvoročlane porodice koju život do sada nije mazio. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare