Dok utvrdjuju dnevni red : Ko ima selektivnu amneziju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

LESKOVAC

Na današnjoj 14. sednici Skupštine grada Leskovca odbornik Nenad Zdravković iz SDS-a, izjavio je da su lokalna vlast i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, pod uticajem selektivne amnezije, što znači da zaboravljaju sve što im ne odgovara.

„Sadašnja vlast je formirana na ulici, i to uvredama. Hajde, da izadjemo iz selektivne amnezije i da vidimo da li imate osnova da drugim ljudima držite pridike, iako ste u prošlosti radili i gore stvari. Ovde se ponašate kao da ste dobili izbore sa 99 odsto“, kaže Zdravković.

Odgovarajući na Zdravkovićeve konstatacije, gradonačelnik Goran Cvetanović, je rekao da nemaju selektivnu amneziju i da nije apsolutna većina i 99 odsto, ali da većina jeste odabrala SNS.

„Ne dao Bog da bude apsolutna većina. Onaj ko ima odborničku većinu, treba da poštuje i uvažava manjinu, ali nećemo dozvoliti da nas manjina vredja i da bude dominantna. Da ste bolji od nas bili biste u većini“, konstatovao je Cvetanović i dodao da su i Tadić i Djilas bili u Leskovcu i da je potom usledio raspad sistema.

Cvetanović je, takodje, prozvao i Sašu Stojanovića iz Demokratske stranke i upitao ga koja je to prosta većina o kojoj stalno piše u tekstovima. Vi predstavljate sve gradjane, a ne samo pisce, a vaše tekstove razumete samo vi i vaša elita, dodaje on.

„Da biste postali doktor nauka, morate da objavite tekstove u inostranim časopisima. Ne postaje se doktor nauka, tako što pišete za Našu reč (??) ili za neki drugi, lokalni medij“, rekao  je Cvetanović, nakon čega je Stojanović izjavio da u Leskovcu, i uopšte u Srbiji postoje razni političari upitne pismenosti.

Odbornik SDS-a, Nenad Zdravković je, tokom sednice,  dodao da se Vlada Republike Srbije, sastoji od sumnjivih doktorata i da će svi oni bili preispitani.

„Vučić vam neće dati da se krijete iza njegovog imena“, kaže oni.

Tom prilikom, gradonačelnik ga je pozvao da slobodno preispita njegovu diplomu i da će on, čak, i učestvovati u tome.

„Nemojte da me štedite“, poručio je Cvetanović i zaključio da sramotu SDS-a, u vreme nekadašnjeg gradonačelnika Slobodana Kocića, ne može da spere ni Sava ni Dunav.

Sve ovo u “predigri” diskusije po tačkama dnevnog reda današnje sednice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare