DOGOVORENA READMISIJA TRAŽIOCA AZILA IZ NEMAČKE

LESKOVAC

Državni sekretar Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ) Hans Joahim Fuhtel  rekao danas da je napravljen dogovor sa Vladom Srbije o readmisiji podnosioca zahteva za azil koji će biti odbijani i  vraćeni u zemlju.

 

„Srbija će prihvatilti nosioce azila kojima je odbijen zahtev u okviru readmisije zbog toga što je proglašena sigurnom zemljom porekla, tako da i nema nikakvih razloga da se azili odobravaju. Želim da apelujem na ljude da i ne kreću na taj put zato što će tamo boraviti vrlo kratko i moraće da se vrate.

Na pitanje JUGpressa  šta tačno podrazumeva dogovor o readmisiji, da li to znači vraćanje državljana Srbije, koji nisu uspeli da dobiju azil, ili vraćanje i državljana drugih zemalja koji su prvi put popisani u Srbiji, poput Sirijca, Avganistance i drugih naroda koji su prošli na putu do Nemačke kroz Srbiju, Fuhtel je rekao  da „to važi samo za državljane Republike Srbije kojima je u Nemačkoj odbijen zahtev za azil i koji se u readmisiji vraćaju u Srbiju“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare