Dogovor o početku radova na izgradnji Hirurškog bloka

VRANJE

Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije pri Ministarstvu zdsravlja organizovao je sastanak povodom završetka izgradnje novog Hirurškog bloka Opšte bolnice u Vranju.

Na sastanku u čijem su radu učestvovali gradonačelnik, dr Slovodan Milenković i v.d. direktora Zdravstvenog centra, dr Dragan Veličković dogovoreno je šta sve treba uraditi kako bi radovi na završetku ovog objekta počeli.

Radove će izvoditi preduzeće „Credo“ iz Vranja, sa kojim je već potpisan ugovor. Lokalna samouprava ispunjava svoje obaveze. Izvode se radovi na uređenju partera, izgradnji atmosferske kanalizacije i vodovodne mreže. Postavlja se i javna rasveta. Vrednost  ove investicije je 300.000 evra.

,,Uz podršku Evropske unije koja izdvaja 3,2 miliona evra i Ministarstva zdravlja koje će opremiti Hirurški blok, završićemo objekat koji je od velike važnosti za pacijente, ali i zaposlene u Zdravstvenom centru“, kaže gradonačelnik, dr Milenković.

Istovremeno ulažu se napori da se rekonstruiše i stari paviljonski deo Opšte bolnice u Vranju. Evropski PROGRES raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju starog paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju, za šta je predviđeno 50.000 evra.

Obnovom stare bolnice i završetkom novog Hirurškog bloka zdravstvena infrastruktura u Vranju biće zaokružena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare