Dodelom priznanja završeno obeležavanje Dana grada

VRANJE

 

Nakon niza prigodnih manifestacija u Vranju je svečanom akademijom, na kojoj su dodeljena najviša priznanja, završeno obeležavanje 31. januara, Dana grada Vranja.

 

Specijalno javno priznanje, diploma sa novčanim iznosom od 100.000 dinara, uručeno je dr Dobrivoju Nikoliću. Javno priznanje „31.januar“ dobili su nekadašnji fudbalski as, Vlada Stošić Cincar i brigadni general u penziji, Zoran Lubura, koji su nagrađeni novčanim iznosom od po 50.000 dinara. Stošić se odrekao novčanog iznosa koji će biti uplaćen na namenski račun Grada za lečenje dece koja boluju od malignih i drugih teških bolesti.

General Lubura novčani iznos namenio je za podršku projektu negovanja kulturno-istorijske baštine grada Vranja. Primajući nagradu rekao je da svako priznanje prija, ali isto tako i obavezuje da u narednom periodu činimo sve da naš grad bude bolji danas nego juče, bolji sutra, nego danas.

Javno priznanje ,,31. januar“ u vidu diplome dobili su Ministarstvo privrede za veliku podršku gradu u privlačenju stranih investicija, otvaranju novih radnih mesta i izgradnji infrastrukture, kao i ,,RZD Intenational“ d.o.o. za izuzetan doprinos u procesu osavremenjavanja nastave.

Dobitnicima, nagrade su uručili gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Na svečanosti koja je organizovana povodom 139. godina od oslobođenja Vranja od Turaka govorio je gradonačelnik koji je rekao da je Vranje oduvek bilo na udaru osvajača, na raskrsnici istoka i zapada, ali da su naši preci pružali otpor, svesni da je sloboda najveća vrednost.

Govorio je i šta sve Vlada Srbije čini da kvalitet života u Vranju bude podignut na znatno viši nivo.

„Potpuno smo svesni svih problema koji nas očekuju, ali postignuti prvi rezultati ulivaju optimizam, koji se zasniva i na činjenici da premijer Aleksandar Vučić sa saradnicima pokazuje potpunu predanost razvijanju našeg grada. Vranje danas nije samo na jugu Srbije. Ono je u Guči, gde su naši trubači bez premca. Vranje je i u Rusiji, gde naši učenici iz godine u godinu osvajaju nagrade iz hemije. Vranje je i u Americi i drugim dalekim zemljama, iz kojih se naši sportisti vraćaju sa medaljama. Vranje je tu, ali ga, zapravo, ima u gotovo svakoj zemlji, na radost i ponos svih nas“, istakao je dr Milenković.

Akademiju je uveličao nastup orkestra „Stranislav Binički“ iz Beograda sa vokalnim solistima.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra privrede, Dragan Ugričić, prvi zamenik direktora ,,RZD International“, Mansurbek Sultanov, komandant Kopnene vojske general potpukovnik, Milosav Simović, narodni poslanik Slaviša Bulatović, predstavnici opština Velenje, Veles, Medveđa i Trebinje, kao i brojni gosti iz javnog i društvenog života grada i Pčinjskog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare