Dodeljene oktobarske nagrade

LESKOVAC

Medju mladim ljudima koji su danas dobili oktobarska odličja je i desetak njih o kojima su JUGpress i Nova Naša reč prvi pisali ukazujući na njihove kvalitete, talente i dostignuća, na šta smo posebno ponosni.

U Narodnom pozorištu u Leskovcu održana je svečana sednica povodom obeležavanja Dana grada Leskovca. Ovoj manifestaciji su prisustvovali predstavnici MUP-a, Vojske Srbije, lokalnih samouprava opština Jablaničkog okruga, sveštenstva, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Goran Puzović direktor JP „Srbijavode“ i državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.
Gradonačelnik Leskovca je ovom prilikom istakao da je Leskovac grad boraca i da se sa ponosom sećamo naših predaka koji su svoje živote dali da mi danas živimo slobodno.


„Naš grad postao pravo malo gradilište, u kome se pored puteva, renoviraju škole, izgrađuju tereni, zapošljavaju ljudi, daje se podsticaj mladima… Uspeh se ne meri onim čime ste i šta ste postigli, već preprekama koje ste na tom putu skolinili. Mi ne bežimo od prepreka i ne bežimo od problema, nego se suočavamo sa njima. Mi smo ozbiljni u nameri da Leskovac načinimo gradom dostojnim naših sugrađana,“ rekao je Cvetanović a u govoru koji je trajao više od 40 minuta pročitao je detaljno šta je sve radjeno u Leskovcu u protekoom periodu koji je, iapk, duži od godinu dana.

Prisutnima je prikazan i film o dostignućima u Leskovcu a Cvetanović se pohvalio i priznanjima koje je on sam dobio, posebno istakavši priznanje “najdžentlmen godine” za koje je rekao da ga “mnogi osporavaju ” ali da ga je on ipak dobio.

Govor Cvetanovića je aplauzom u stojećem stavu pozdravilo nekoliko odbornika SNS.


Jedan od dobitnika nagrade, dr Aleksandar Petrović, posvetio je svoju medalju svim profesorkama i profesorima, nastavnicama i nastavnicima, učiteljima i vaspitačicama koji su ga u Leskovcu od zabavišta pa do leskovačke Gimnazije mnogo toga naučili.
„Uz njih sam shvatio da će naša dela i naše zasluge vrednovati vreme. A ono što je važno sada i ovde je naša ljudskost, u čij eime ja sve ovde okupljene pozdravljam i želim da Leskovac i dalje ima boagtu prosveetnu tradiciju da iznedri puno, puno kvalitetnih ljudi.“


Za dr Aleksandru Cvetanović ova nagrada je došla potpuno nenadano.
„Učinila me je izuzetno ponosnom i srećnom. Za razliku od svih dosadađnjih nagrada i priznanja koja sam širom sveta dobijala, ova ima jedno posebno značenje i potpuno drugi smisao, jer mi je dodeljena od strane onih koji su mi najbliži i najdraži, a samim tim i najvažniji, a to su moji Leskovčani. Tokom svog dosadašnjeg rada deo Leskovca sam uvek nosila sa sobom, sa ponosom isticala odakle dolazim i trudila se da duh i mentalitet našeg grada prenesem širom sveta. Ova medalja me i obavezuje da budem još bolja ne samo u onom što radim, već da budem još bolji i jači ambasador Leskovca nego što sam dosad bila.“


Oktobarska nagrada – Medalja za 2019. godinu dodeljena je:

-TEHNOLOŠKOM FAKULTETU LESKOVAC, povodom 40 godina uspešnog rada i izuzetnog doprinosa u obrazovanju i naučno-istraživačkom radu.
-VATROGASNO SPASILAČKOJ JEDINICI LESKOVAC, zbog ispoljene hrabrosti i doprinosa u spasavanju ljudi i imovine ugroženih požarima i klimatskim nepogodama.
-DR ALEKSANDRU PETROVIĆU, doktoru nauka iz oblasti medicinske slike u kliničkoj neurologiji, za izuzetne rezultate ostvarene u industriji medicinske tehnike, unapređenju zdravstvenog sistema i promociju grada Leskovca.
-DR ALEKSANDRI CVETANOVIĆ, doktoru nauka tehnološkog inženjerstva, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti tehnoloških nauka i promociju grada Leskovca.
-VANJI UDOVIČIĆU, ministru omladine i sporta, zbog izuzetnog doprinosa razvoju sporta i unapređenju položaja mladih u gradu Leskovcu.

Oktobarska nagrada – Pohvala za 2019. godinu dodeljena je:

-OŠ „BORA STANKOVIĆ“ U VUČJU, povodom 100 godina uspešnog rada i za izuzetan doprinos u vaspitno-obrazovnom radu.
-OŠ „SLAVKO ZLATANOVIĆ“ U MIROŠEVCU, povodom 100 godina uspešnog rada i za izuzetan doprinos u vaspitno-obrazovnom radu.
-OŠ „VOŽD KARAĐORĐE“ U LESKOVCU, povodom 30 godina uspešnog rada i za izuzetan doprinos u vaspitno-obrazovnom radu.
-SREDNJOJ ŠKOLI U GRDELICI, za izuzetan doprinos u vaspitno-obrazovnom radu, nagrade i dostignuća učenika ove škole.
-KANCELARIJI ZA MLADE GRADA LESKOVCA, povodom 10 godina postojanja i za izuzetan doprinos unapređenju položaja mladih u gradu Leskovcu.
-NARODNOJ BIBLIOTECI „RADOJE DOMANOVIĆ“ U LESKOVCU, povodom 140 godina postojanja i za izuzetan doprinos razvoju kulture u gradu Leskovcu.
-TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI LESKOVAC, za izuzetan doprinos razvoju turizma, 30 godina uspešnog organizovanja manifestacije „Roštiljijada“, kao i promociju grada Leskovca.
-OKRUŽNOJ ORGANIZACIJI SAVEZA SLEPIH, povodom 70 godina postojanja i predanog rada sa slepim i slabovidim licima.
-RUKOMETNOM KLUBU „DUBOČICA 54“, za rezultate ostvarene u oblasti sporta i promociju grada Leskovca.
-PLANINARSKO SKIJAŠKOM KLUBU „KUKAVICA“, povodom 80 godina postojanja i za izvanredne rezultate u planinarstvu.
-KANCELARIJI ZA UPRAVLJANJE JAVNIM ULAGANJIMA, zbog izuzetnog doprinosa u realizaciji projekta obnove i unapređenja objekata javne namene na teritoriji grada Leskovca i poboljšanja kvaliteta života građana Leskovca.
-NACIONALNOJ ALIJANSI ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ (NALED), zbog izuzetnog doprinosa u stvaranju povoljne poslovne klime za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada Leskovca.
-BOŽIDARU STOJILJKOVIĆU, privredniku Zbog doprinosa razvoju privrednog ambijenta, otvaranju novih radnih mesta i društvenog angažovanja kompanije „BIM-TEKS“.
-DR JOVICI VUČKOVIĆU, načelniku Službe za opštu hirurgiju Opšte bolnice Leskovac, za izuzetne rezultate u oblasti medicine.
-DENKI ZLATKOVIĆ, ginekološko-akušerskoj sestri u penziji zbog izuzetne humanosti, požrtvovanosti i posvećenosti profesiji.
-MAJI MILJKOVIĆ, reprezentativki u košarci, za rezultate ostvarene u oblasti sporta i promociju grada Leskovca.
-NINI STANISAVLJEVIĆ, plivačici Plivačkog kluba „Dubočica“, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti sporta i promovisanje grada Leskovca.
-BOJANU STANIMIROVIĆU, muzičaru i humanisti, zbog izuzetne humanosti i ispoljene društvene odgovornosti.
-STEFANU MITIĆU-TIĆMIJU, dečijem piscu, zbog izuzetnog doprinosa razvoju kulture, afirmaciji dečije književnosti i društvenog angažovanja.
-GORANU JOVIĆU, direktoru Reginalne privredne komore, za izuzetan doprinos razvoju privrede u Leskovcu.
-PROF. DR BERISLAVU VEKIĆU, državnom sekretaru u Ministarstvu zdravlja Vlade Republike Srbije, za izuzetan doprinos razvoju zdravstva i unapređenje kvaliteta usluga iz oblasti zdravstvene zaštite na teritoriji grada Leskovca.
-GORANU PUZOVIĆU, direktoru JVP „Srbijavode“, zbog izuzetnog doprinosa u unapređenju sistema zaštite od poplava na teritoriji grada Leskovca.
-BRANISLAVU BANETU OBRADOVIĆU, estradnom menadžeru, zbog izuzetnog doprinosa u organizaciji manifestacije „Roštiljijada“ i razvoju turizma na teritoriji grada Leskovca.
-DUŠANU VELIČKOVIĆU, treneru Plivačkog kluba „Dubočica“, za izuzetne rezultate ostvarene u sportu i promociju grada Leskovca.
-DR MILANU IVANOVU, višem naučnom saradniku Instituta za medicinska istraživanja, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti bioloških nauka.
-PORUČNIKU DIMITRIJU STANKOVIĆU, pilotu, za izuzetne rezultate ostvarene u vazduhoplovstvu.
-OŠ „PETAR TASIĆ“ U LESKOVCU za izuzetan doprinos u obrazovanju i integraciji dece romske populacije u obrazovnom sistemu.
PROF. DR MIROSLAVU M. RISTIĆU, redovnom profesoru matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, za izuzetan doprinos u obrazovanju mladih matematičara.
GORANU TODOROVIĆU FACI, zastavniku Vojske Srbije, za izuzetne rezultate ostvarene u padobranstvu i promociju grada Leskovca.

Oktobarska nagrada – Novčana nagrada za 2019. godinu, u iznosu od 200.000 dinara, dodeljena je ZORANU ILIĆU, nastavniku razredne nastave OŠ „Svetozar Marković“ za izuzetne rezultate u obrazovanju i promociju grada Leskovca.

Oktobarska nagrada – Novčana nagrada za 2019. godinu, u iznosu od po 100.000 dinara, dodeljena je:
-MIONI TOMIĆ, studentu, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-DUŠANU DIMITRIJEVIĆU, učeniku, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-ALEKSANDRU RADOVANOVIĆU, studentu, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-ALEKSANDRI STOILJKOV, učenici, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-PAVLU JOIĆU, učeniku, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-NIKOLI MARKOVIĆU, učeniku, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-MILANU MILENKOVIĆU, studentu, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-ALEKSANDRU MILOVANOVIĆU, studentu, za izuzetne rezultate postignute tokom školovanja i promociju grada Leskovca.
-MARIJI SAVIĆ, doktoru medicine, za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu i promociju grada Leskovca.
-NENADU (ČEDOMIRA) STANKOVIĆU, maratoncu, za izuzetne rezultate u oblasti sporta i promociju grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x