Dodeljene oktobarske nagrade povodom dana grada

LESKOVAC

Svečanom sednicom u Narodnom pozorištu obeležen je Dan grada Leskovca, a tom prigodom su i uručena Oktobarska priznanja i nagrade najuspešnijim pojedincima i kolektivima. Najveće priznanje dodeljeno ove godine je Oktobarska nagrada Medalja. Ona je uručena prof. dr Stojanu Radenoviću, matematičaru, zbog izuzetnog uspeha u naučno-istraživačkom i pedagoškom radu i afirmaciji Leskovca u srpskim i svetskim naučnim okvirima. Zahvaljujući na priznanju on je rekao da mu je prolazak pored leskovačke Gimnazije, koja je danas mnogo uređenija i modernija, evocirao uspomene na prve susrete s matematikom kao naukom. „Izuzetna mi je čast što sam dobitnik prestižnog priznanja kakvo je Oktobarska medalja. Ali, mi u ovom danu moramo da se setimo svih žrtava koje su svoje živote položili da bismo mi danas bili ovde gde jesmo.“ Medalju je dobilo i Javno preduzeće „Putevi Srbije“, zbog izuzetnog doprinosa poboljšanju saobraćajne infrastrukture, društvene odgovornosti i afirmaciji grada Leskovca. Priznanje je primio Mirko Stefanović, zamenik Odeljenja Niš, naglasivši da saradnja koju JP “Putevi Srbije” ima sa gradom Leskovcem je izuzetno produktivna.

„Bez uzajamne saradnje sa JP “Urbanizam i izgradnja” grad Leskovac ne bi bio ovoliko uspešan i prosperitetan.“

Oktobarska nagrada – Pohvala dodeljena je firmi „Statovac-komerc“ D.O.O, zbog izuzetnog doprinosa poboljšanju poslovne i privredne klime, smanjenju nezaposlenosti i afirmaciji grada Leskovca; prof. dr Sonji Šalinger, specijalisti interne medicine – kardiologu, zbog istaknutog naučnog, stručnog i praktičnog rada na polju interne medicine i izuzetne lekarske etike; prof. dr Suzani Đukić, doktoru ekonomskih nauka, zbog izuzetnih rezultata u naučnom i pedagoškom radu i afirmacije grada Leskovca; prof. dr Miodragu Kociću, doktoru nauka fizičkog vaspitanja i sporta, zbog izuzetnih rezultata u oblasti sporta i afirmacije grada Leskovca; pukovniku vanr. prof. dr Srđanu Blagojeviću, načelniku Vojne akademije, zbog izuzetnih rezultata u oblasti nauke i prosvete u sistemu odbrane Republike Srbije i promocije grada Leskovca; Zoranu Vukašinoviću, sekretaru Skupštine grada Leskovca, zbog dugogodišnjeg uspešnog rada, angažovanja na pitanjima primene osnovnog pravnog okvira za organe lokalne samouprave i rada na realizaciji značajnih razvojnih projekata u oblasti privrede i društvenih delatnosti; OŠ „Bora Stanković“ Vučje – izdvojenom odeljenju u Bunuškom Čifluku povodom 150 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u vaspitno-obrazovnom radu i promocije grada Leskovca; OŠ „Bora Stanković“ Guberevac, povodom 140 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u vaspitno-obrazovnom radu i promocije grada Leskovca; OŠ „Branko Radičević“ Brestovac povodom 120 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u vaspitno-obrazovnom radu i promocije grada Leskovca; Tatjani Stojković, Oliveri Đorđević i Momčilu Stojkoviću, profesorima razredne nastave, zbog izuzetnih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu; Dečijem crkvenom horu „Branko“ iz Leskovca, povodom 10 godina postojanja, ostvarenih rezultata u oblasti duhovne muzike i promovisanja tradicionalnih vrednosti Leskovca.

Oktobarske novčane nagrade dobili su protojerej Dalibor Stefanović, arhijerejski namesnik leskovački, zbog izuzetnog doprinosa u kulturno-prosvetnim i humanitarnim aktivnostima, ispoljene velikodušnosti, plemenitosti i milosrđa, Dušan Veličković, trener Plivačkog kluba „Dubočica“, zbog izuzetnih rezultata u oblasti sporta i promocije grada Leskovca, Uroš Živanović, plivač, za izuzetne rezultate ostvarene na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima u plivanju i promocije grada Leskovca, te Nini Stanisavljević, plivačici, za izuzetne rezultate ostvarene na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima u plivanju i promocije grada Leskovca.

U pozdravnom obraćanju gradonačelnik Goran Cvetanović govorio je o realizvoanim projektim u prethodnom periodu i unapređenju privredne klime

„Leskovac danas ima jedno novo lice, dostojno svih građana Leskovca, lice u koje smo utkali nove investicije, nova radna mesta, kilometre novih puteva, škole, podigli nivo pružanja zdravstvenih i socijalnih usluga na viši nivo, energetsku efikasnost, ekološku svest, realizovali i druge značajne aktivnosti najviše zahvaljujući podršci naše države na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. U njemu se bolje i bezbrižnije živi jer ispunjavamo obećanja – naše reči nisu prazne, potkrepljene su delima, a dela uvek govore više od reči. Leskovac današnjice je grad gradilišta, investicija, sveukupnog razvoja, grad koji je rešen da u potpunosti iskoristi svoje potencijale. Trenutno je 16 aktivnih gradilišta na teritoriji našeg grada. Sve što radimo, radimo za dobrobit svih građana Leskovca, i nailazimo na potvrde našeg rada.“

Gradonačelni Cvetanović je pročitao početna slova imena Leskovca uz epitete koji krase grad:

L – lep, divan grad, koji iz dana u dan postaje sve lepši,

E – energičan, borben, grad koji napreduje,

S – stabilan grad svetle budućnosti,

K – kreativan, inspirativan,

O – odgovoran grad u svim društvenim sferama,

V – vredan, jer ga takvim čine ljudi koji žive u njemu,

A – ažuran u svakom smislu, sve obaveze redovno se izmiruju, i

C – cenjen u zemlji, ali i šire.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare