DODELJENE NAGRADE ZA LITERARNI KONKURS

VRANJE

Grad Vranje i Regionalni centar za talente u tom gradu  dodelili su nagrade najboljima na  literarnim konkursu organizovanom  povodom Dana grada na temu “Budućnost pripada onima koji veruju u svoje snove”.

 

Na konkurs je stigao  21 rad .

U kategoriji osnovni škola prvo mesto pripalo je pesmi pod šifrom „Plava zvezda“ Anđele Đorđević, učenice 6/2 razreda osnovne škole „ Bora Stanković“ u Tibuždu. Drugo mesto pripalo je radu pod šifrom „112233“ Anastasije  Smiljković, učenici 7/6 razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vranju.

Treće mesto osvojio je rad pod šifrom „Sedefna ruža“ koji je napisala Viktorija Đorđević, učenica 5/1 OŠ „Bora Stanković“  u Tibuždu.

U kategoriji srednjih škola prvo mesto osvojio je  rad pod šifrom Sloboda 321 Marije Bogavac, učenice prvog razreda Gimnazije „ Bora Stanković“ u Vranju, drugo pesmi pod šifrom 2507   Milice Ristić , učenice 4/5 Tehničke škole u Vranju, a treće mesto osvojio je rad  pod šifrom Putnik Jelene Đorđević, učenice 4/7 Ekonomsko-trgovinske škole.

U kategoriji studenata prvo mesto nije dodeljeno. D

rugo mesto osvojio je rad pod šifrom 15992 Maje Ilić, studentkinje Univerziteta Singidunum, a treće rad pod šifrom Tragač  Nikole Pavlović, studenta druge godine Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta.

 

 

 

„Žiri je pri ocenjivanju imao u vidu originalnost, kreativnost, stil, jezik, pravopis i estetsku vrednost i po tome je vrednovao prispele radove. Moramo naglasiti da kvalitet radova nije bio na očekivanom nivou, naročito u kategoriji studenata. Učenici su, uglavnom, imali iste asocijacije iz istorije Vranja na zadatu temu pa  su pojedini delovi nekih tema imali iste motive ili simbole. Nakon sumiranja rezultata, žiri je zaključio da su radovi  mogli biti za nijansu kvalitetniji, a naročito se to očekivalo od studenata koji bi trebalo da imaju širok dijapazon reči“, navodi se u saopštenju  žirija.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare