Dodeljena javna priznanja ,,4.oktobar“

VRANJE

Nizom prigodnih manifestacija u Vranju se obeležava Dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.

Na sednici Skupštine grada koja je upriličena tim povodom, predsednik parlamenta, dr Dejan Tričković uručio je Javno priznanje  ,,4.oktobar“, Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Vranje.

Dodeljeno je za izuzetno organizovanje i izvršavanje zadataka na planu odbrane i zaštite i bezbednosti građana.

Priznanje je dobio i Dragan Stojković, radnik JP „Vodovod“, za učešće i doprinos u slučaju elementarnih nepogoda i drugih masovnih nesreća.

U ime dobitnika, prisutnima se obratio Igor Milanović, načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Vranje, koji se zahvalio na priznanju i istakao da najveća zasluga za ovu nagradu pripada njegovom odeljenju zbog postignutih rezultata u prethodnom periodu.

On je dodao da Vranjanci vole vojsku, tako da je i to doprinelo da Centar Ministarstva odbrane Vranje bude međi prvima u Srbiji.

Na sednici je govorio predsednik gradskog parlamenta, dr Tričković koji je podsetio na golgotu srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, kada je stradala gotovo trećina stanovništva.

„Ovaj rat je odneo mnogo života, ali je iznedrio i velike junake. Srpski narod u ovom ratu svojom hrabrošću je  pokazao da je za njih otadžbina bila najveća svetinja. Obeležavanjem ovog značajnog datuma iz istorije naše zemlje i našeg grada pokazujemo zahvalnost srpskim herojima koji su nam pružili šansu da živimo u miru i slobodi i da stvaramo uslove za dostojanstven život budućih generacija. Čuvajmo istoriju od zaborava i setimo se da se, u ovoj nekada maloj varoši na jugu Srbije, proteklih decenija vredno radilo. Dosta se gradilo i ulagalo u privredni i društveni razvoj. To je sada i naš zadatak. Na nama je da ovaj grad čuvamo, da obezbedimo uslove za generacije koje dolaze i da se investiranjem u razvoj našeg grada odužimo slavnim precima“, rekao je Tričković.

U okviru obeležavanja 4. oktobra dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, ispred Spomen kosturnice na Šaprančkom groblju odata je pošta poginulim ratnicima iz Vranjskog kraja. Vence i cveće položili su predstavnici rukovodstva Grada i druge brojne delegacije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare