Dobri rezultati vlasotinačkih mladih atletičara

VLASOTINCE


Ovog vikenda mladi atletičari AK ,,Vlasotince” su imali nastupe u svojim kategorijama na državnim prvenstvima. Najpre su u subotu, 12. juna nastupali mlađi pioniri u Sremskoj Mitrovici na Državnom prvenstvu Srbije. Nikola Kocić je doživeo peh pošto je posle cilja gde je prešao kao treći bio diskvalifikovan u trci na 1.000 metara u hodanju.

  • Smatram da Nikoli ovo treba da bude podstrek da nastavi da trenira ozbiljnije kako bi se vratio na tron u ovoj disciplini. Kalina Veličković je u sprintu na 60 metara osvojila 20. mesto. Ako se uzme u obzir da je na dvoranskom prvenstvu bila 33. u istoj konkurenciji, njen plasman takođe smatram uspehom. Na dvoranskom takmičenju je trčala 9,14 a sad 8,71 – kaže trener, Predrag Filipović.

U nedelju 13. juna na prvenstvu centralne Srbije za atletske škole A,B i C , koje je održano u Ćupriji, Una Gligorijević je osvojila prvo mesto u trci na 600 metara – hodanje, u kategoriji atletskih škole A.

Danilo Petrović je osvojio drugo mesto u trci na 50 metara za atletske škole B. Bogdan Ilić je u skoku u dalj za atletske skole A takođe osvojio drugo mesto. U muškoj štafeti 4 x 60 metara , Danilo Petrović, Vuk Cvetković, Matija Dragišić i Bogdan Ilić su osvojili četvrto mesto. Isti plasman osvojio je i Salvador Milenković u trci na 150 metara za atletske škole C. U ženskoj štafeti 4 x 60 metara: Anđela Stanković, Nikolina Đikić, Jovana Lepojević i Kristina Milenković su osvojile peto mesto. U finalu za atletske škole A na stazi od 60 metara je trčao Matija Dragišić i osvojio šesto mesto. Takođe je u finalu na 50 metara za atletske škole C trčao Pavle Živić i osvojio šesto mesto. Za atletske škole A na stazi dugoj 200 metara trčale su Kristina Milenković i Nikolina Đikić. Jovana Lepojević je učestvovala u trci na 60 metara za atletske škole A, dok je Nina Saničanin nastupila u trci na 50 metara za atletske škole B. U trkama na 50 metara sa preponama trčali su za atletske škole A, Anđela Stanković i Vuk Cvetković.

  • Sva deca su pokazala borbenost ali i kolegijalnost između sebe. S obzirom da je ovih dana povećano interesovanje kod dece za atletikom očekujemo da i novi članovi pokažu svoje sposobnosti već 28. juna u Leskovcu na uličnoj trci – kaže trener Predrag Filipović, nekadašnji državni reprezentativac u hodanju i učesnik nekoliko puta na najvećoj sportskoj manifestaciji na svetu, kao što su Olimpijske igre.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare