Dnevno se javi oko 15 studenata sa simptomima Kovida 19

NIŠ

U toku nedelje će biti odvojen poseban prostor u Studentskoj poliklinici za one koji se javljaju sa simptomima respiratorne infekcije, kaže dr Radomir Pešić, direktor ove ustanove.

Od kako je počela nova akademska godina, primetan je značajan porast u broju studenata koji se lekarima Studentske poliklinike javljaju sa simptomima koji mogu ukazati na kovid infekciju. Dr Radomir Pešić napominje da ih dnevno ima oko 15.

“Kada dođu od prvog oktobra, pogotovu u ovoj situaciji koja je vrlo epidemiološki nepovoljna, oni ne donose samo svoje znanje već donose i virus, mi smo to detektovali odmah u startu i samim tim smo još više pojačali mere i nadzor, a sve u interesu zaštite njihovog zdravlja”, ističe Radomir Pešić.

                      Odaziv na vakcinaciju je, kako dodaje Pešić, i dalje nezadovoljavajući.

                      “Vakcinišite se, budite društveno odgovorni, budite moralni i prema sebi i prema svom zdravlju i prema zajednici. Samo zajedno možemo da iznesemo ovu priču i da pobedimo”, kaže Pešić.

                       Studenti vakcinu protiv kovida mogu primiti u prostorijama Studentske poliklinke, kao i u centralnom objektu niškog Doma zdravlja, koji nastavlja akciju imunizacije i u prostorijama fakulteta niškog Univerziteta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare