DNEVNI BORAVAK ZA DECU OMETENU U RAZVOJU

LESKOVAC

 

Najkasnije septembra otpočeće radovi na izgradnji dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju u okviru Škole  za osnovno i srednje obrazovanje „11 oktobar „ za šta je iz gradskog i republičkog budžeta obezbeđeno 7,5 miliona dinara, najavio je danas direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER)  Bojan Tojaga

U poslednje tri godine grad značajnu pažnju posvećuje realizaciji projekata kojima se unapređuju uslovi rada u školi „11. oktobar“. U toku 2015. i 2016. godine preko ALER-a realizovana su dva projekta ukupne vrednosti 4 miliona dinara. Maja 2015. predata je na korišćenje senzorna soba u školi, u čije opremanje je uloženo milion i po dinara., rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Početkom februara 2016. godine završena je realizacija projekta „Izgradnja platoa za preventivno korektivne vežbe i igre“ u dvorištu škole. Vrednost obvog projekta je 2,5 miliona dinara. U okviru finansiranja projekata u oblasti socijane zaštite, grad je finansirao realizaciju projekta „Prihvati me, ne želim da budem rob svojih smetnji u razvoju – podrška u kući deci sa smetnjama u razvoju“. Ovaj projekat je realizovan u 2014. i 2015. sa ukupno 400.000 dinara. Grad je sa sumom od 200.000 dinara podržao i projekat „Prihvati me da živimo zajedno“, čija realizacija traje od aprila do jula ove godine.

Reč je o projektu Uduženja za pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju „Tezej“. Cvetanović je izrazio nadu da će ova jako uspešna saradnja sa „Helpom“ biti nastavljena i nadalje.

“Obećali smo, prilikom primopredaje igrališta, da ćemo ovoj školi podariti jedan dnevni boravak. Tada smo mislili da će se raditi samo o projektno tehničkoj dokumentaicji, međutim, na insistiranje gradonačelnika, obezbeđena su sredstva iz bužeta Republike, 5 miliona, i grada, 2,5 miliona dinara, i sada imamo finansijsku konkstrukciju za izgradnju dnevnog borakva.  U julu ćemo imati kompletnu projektno tehničku dokumentaciju, kako bismo najkasnije septembra krenuli sa izgradnjom ovog dnevnog boravka, rekao je Tojaga.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare