Đorđević: Zaposlenima u “YURA Corporation doo” obezbeđeni svi uslovi rada

NIŠ

  “Zaposlenima u preduzeću „YURA Corporation doo“ – proizvodnom pogonu u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva – maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu”, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

                 Pored toga, u skladu sa pomenutom Uredbom u ovom proizvodnom pogonu površine 11.237m2 trenutno radi 70 zaposlenih i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od 2 metra, odnosno da na jednoj tabli dužine oko 4 – 4.5m radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

                Inspektori rada nastaviće u narednom periodu da vrše vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

                  “Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom”, zaključio je Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare