Đorđević osudio prebijanje Rašićevog sina: Kriminalci iz Srpske liste opet haraju

BEOGRAD


Presednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević najoštrije je osudio brutalni napad na sina Nenada Rašića, srpskog političara sa Kosova i Metohije.

Rašićev 18-godišnji sin je pretučen juče ispred gimnazije u Lapljem selu, a nanete su mu teže povrede.
„Ovo je već poznat obrazac koji smo videli i kod ubistva Olivera Ivanovića, da nakon učestalih medijskih napada SNS i Srpske liste dolazi do eksalacije nasilja prema ciljanim osobama“, rekao je Đorđević.
On je podsetio da je samo jedan dan pre napada lično Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare prozivao Nenada Rašića.
„Nasilje je sada otišlo korak dalje, više ne prezaju ni od fizičkih napada na decu. Po svemu što znamo, Rašićevog sina je šipkama napalo više desetina osoba“, optužuje lider pokreta Oslobođenje.
Đorđević pojašnjava da je Oslobođenje i pre nedavnih izbora na Kosovu upozoravalo da „kriminalci iz Srpske liste sprovode strahovladu“, kao i da „drže Srbe u pokrajini u strahu“.
„Ti veliki branioci srpskih interesa uništavaju srpske sredine, a onda po direktivi svojih mentora iz SNS idu u Prištinu, sede na kanabetu sa OVK zločincima i rade na ostvarivanju nezavisnog Kosova“, oštro ističe Đorđević.
On je takođe ocenio saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju kojim se izražava zabrinutost zbog napada na Rašićevog sina kao „licemerno“.
„Kancelarija učestvuje u medijskom linču i u održavanju mafijaške strukture koja sprovodi ovakve akte nasilja u srpskim sredinama“, navodi predsednik Oslobođenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare