Đokoviću poništena viza

MELBURN

Australijski ministar za imigraciju Aleks Hok poništio je vizu srpskom teniskom asu Novaku Đokoviću uz obrazloženje da je to “u interesu javnog zdravlja”, javila je reporterka australijskog Asošijjted presa (AAP) Karen Svini.

U Hokovom obrazloženju navodi se da je odluka doneta “iz zdravstvenih i razloga poštovanja reda”, navodi se u vesti AAP. 

Danas sam iskoristio svoje ovlašćenje prema članu 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju je imao gospodin Novak Đoković zbog zaštite zdravlja i poštovanja zakona i na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, naveo je australijski ministar za  Aleks Hok u saopštenju.

Ova odluka je, kako je istakao, usledila nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022. godine, kojim je poništena prethodna odluka o poništenju iz proceduralnih razloga.

“Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australijske granične snage i gospodin Đoković”, naglasio je Hok.

Poručio je da je vlada premijera Skota Morisona čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u vezi sa pandemijom kovid-19.

Đokoviću, prema članu 133C(3) Zakona o migracijama, preti i zabrana izdavanja vize za Australiju u nardne tri godine.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare