Đoković o PCR testu i vizi

MELBURN

Teniski as Novak Đoković je, u saopštenju povodom sporova u javnosti u vezi sa datumom kada je uradio PCR test i saznao da je pozitivan na korona virus, kao i o putovanjima pre odlaska u Australiju, rano jutros objavio kako je za pozitivan PCR test saznao 17. decembra, dok je grešku u aplikaciji za vizu nazvao “ljudskom i administrativnom”.

Đoković je u saopštenju istakao da ga objavljuje povodom “kontinuiranih pogrešnih informacija” o njegovim aktivnostima koje su prethodile pozitivnom testu na korona virus i naglasio da one moraju da budu demantovane kako bi se ublažila zabrinutost javnosti u Australiji u vezi s njegovim boravkom, ali i pojasnile okolnosti koje su bolne i zabrinjavajuće za njegovu porodicu.

“Naglašavam da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbednost svih, kao i da se pridržavam obaveza u vezi s testiranjem”, poručio je Đoković a potom i naveo kakve su mu aktivnosti bile spornih dana.

“Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra posle koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na korona virus. Uprkos tome što nisam imao simptome korona virusa, uradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana”, naveo je Đoković.

Sledećeg dana, 17. decembra , kako je saopštio, uručio je pehare deci na teniskom dešavanju i ponovo uradio brzi antigenski test, koji je bio negativan.

“Nisam imao simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja”, naglasio je Đoković.

Narednog dana, 18. decembra, u svom teniskom centru u Beogradu dao je intervju i slikao se za francuski sportski časopis “Ekip” da bi, kako je naveo, “ispunio svoje davno dogovorene obaveze” prema tom listu, dok je sve ostale obaveze otkazao.

“Osetio sam obavezu da dam intervju za ‘Ekip’ jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali”, naveo je Đoković u saopštenju.

“Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu”, ocenio je.

Osvrćući se na sporno putovanje u Španiju, koje je prethodilo njegovom odlasku u Australiju, a koje nije navedeno u njegovoj aplikaciji za vizu, Đoković je naveo da je detalja putovanja popunio njegov prateći tim, u njegovo ime, kao i da je to rekao imigracionim službenicima po dolasku.

“Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese”, istakao je Đoković.

Dodao je da je njegov tim danas dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija, kao i da se nadalje neće oglašavati u javnosti iz poštovanja prema Vladi i vlastima Australije, kao i proceduri koja je pred njima u toku.

“Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu, koga vole igrači, navijači i šira zajednica ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu”, poručio je Đoković u saopštenju. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare