DJB: Šta se krije iza rekonstrukcije zgrade opštine u Medveđi za šezdeset miliona ?

MEDVEĐA

Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» u Medveđi, nakon problematičnih odluka oko povećanja cena za prikupljanje smeća, ulaganja u energetsku efikasnost opštinske zgrade i obijanja prostorija političkih organizacija u ovoj opštini, poziva na zakonitost u radu, odgovornost prema poreskim obveznicima i toleranciju.
“Medveđa sa jedva sedam hiljada stanovnika i stalnim negativnim migracijama ima bezbroj problema, ali opštinskoj vlasti prioritet je rekonstrukcija zgrade opštine. «Rekonstrukcija i dogradnja zgrade Opštine Medveđa» je projekat podržan od Ministarstva za energetiku i programa UNDP-a, uz finansijsku podršku Koordinacionog tela u vrednosti od skoro 60 miliona dinara (oko 450 hiljada evra). Za ovaj novac je mogla da se izgradi nova zgrada sa 50 stanova za raseljena lica, nova proizvodna hala najviših standarda za 300 radnika, javno skladište za sve poljoprivredne proizvode ili opredele sredstva za asfaltiranje svih seoskih puteva u Medveđi. Da li je komfornost opštinskih čelnika preča od egzistencijalnih potreba ljudi?
Celonedeljni aranžman za čelnike opština u Beču, u režiji firme “Porr Werner & Weber” (PWW) iz Austrije organizovan je kako bi se ubrzalo donošenje odluke na Skupštini da građane Medveđe i drugih opština Jablaničkog okruga „obraduju“ povećanjem cena za iznošenje smeća. Da li je osnov povećanja cena odlika nesposobne vlasti? Hoće li neko od nadležnih podneti izveštaj o efektima sa putovanja u Austriji ili će građani ceh platiti većim računom za iznošenje otpada?, saopštio je Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» (DJB)

“Političke strukture na vlasti u lokalu moraju se bolje ophoditi prema opoziciji, a ne kao neprijatelji koje treba isterati. Upravo to se dogodilo 4. jula u Medveđi kada se pod plaštom potrebe za izmeštanjem zbog rekonstrukcije zgrade opštine nasilno ušlo u prostorije Dveri u Medveđi. U susedne kancelarije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i SNS-a i vladajućih SPS, PUPS i JS-a nije bilo nasilnog ulaska. Na udaru su jedino dve opozicione grupacije i to Dosta je bilo i Dveri, jer beskompromisno vode politiku borbe protiv korupcije, partijskog zapošljavanja i zaštite interesa građana. U nekoliko navrata je materijal u kancelariji DJB-a bio odnet, pa su se čak i planovi rada i strategije delovanja čule u Skupštini opštine Medveđa. Da li nekome smeta što DJB i Dveri vode odgovornu politiku u interesu građana?
Pokret DJB u Medveđi očekuje da opština Medveđa omogući ravnopravno političko delovanje svim strankama i da se izjasni i saopšti ko stoji iza neovlašćenih upada, kao i da li stranački organi SNS, SPS i PUPS-a u Medveđi plaćaju zakup prostora.
Pokret poziva da opštinske strukture oslobode zgradu Političkih organizacija za stranačke potrebe opozicionih činilaca kao što su DJB i Dveri kako bi se izbegao pritisak na rad, ugrožavanje prava na jednakost, javnost i slobodu mišljenja.
Pokret očekuje odgovornu lokalnu samoupravu koja će svim strankama iz Narodne skupštine Republike Srbije a koje deluju na teritoriji opštine Medveđa,  omogućiti da na javni poziv za korišćenje prostora u svojini opštine Medveđa ostvare svoja zakonom garantovana prava i štite interese građana kad to građani ne mogu očekivati od vladajućih stranaka”, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare