Đaci pekari Poljoprivredne škole skupljaju pomoć za Stefana Ranđelovića, akcija danas ispred LKC

LESKOVAC

Milena Mladenović, profesor stručnih predmeta u Poljoprivrednoj školi, sa učenicima koji pohađaju pekarski smer u sve tri godine organizovala je akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Stefana Ranđelovića.

„Videla sam na Fejsbuku da postoji potreba da se pomogne malom Stefanu. Pitala sam učenike da li žele da pomognu, svi su pristali. S obzirom da smo imali onlajn nastavu dogovorili smo se da učenici u svojim kućama odrade nešto, da naprave nešto što bi smo prodali i sav prihod uplatili za lečenje Stefana. Ja sam spremila nešto integralno, oni su napravili neke kolačiće, peciva… U međuvremenu smo počeli da imamo nastavu i u školi, pa smo drugu akciju pripremili u školskoj radionici. Ono što nismo prodali na pijaci, prodali smo u holu naše škole. Treću akciju planiramo danas, 26. maja. Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra opet ćemo prodavati svoje proizvode i pozivamo sve naše sugrađane da dođu i pomognu da skupimo što više novca za lečenje malog Stefana.“

Marijana Stojanović i Svetlana Jović su deo pekara koji je učestvovao u ovoj akciji. Obe kažu da im ništa nije bilo teško tokom pripremanja, s obzirom na razlog. Nadaju se da će njihov trud doprineti da Stefan započne lečenje, a njima je, na kraju svake akcije bilo puno srce zbog toga što su nekom pomogle.

„Mi smo našim životima zadovoljni, a to dete sebi mnoge stvari ne može da priušti“ dodaje Svetlana.

Četvorogodišnji Stefan Ranđelović iz Presečine kod Leskovca boluje od posebne vrste epilepsije. Intervencija u Turskoj košta 35.000 evra. Strepnja i borba počeli su od Stefanovog devetog meseca kada je u snu dobio prvi epileptični napad. U protekle tri i po godine koristio je 18 različitih antileptika, ali boljitka nema. Iz dana u dan sve je teže. Lekari u Turskoj su rekli da on ima farmakorezistentnu epilepsiju, koja ne reaguje ni na jednu vrstu antileptika.

Stefanu je neophodna intervencija i ugradnja VNS (vagusni nervni stimulator) aparat koji reguliše epileptične napade. Posle ugradnje pomenutog aparata, pacijenti koji boluju od epilepsije, više ne reaguju na nadražaje koji izazivaju napade. Napadi se prorede, smanje, kod nekih pacijenata potpuno nestanu. Stefanu su sredstva potrebna za operativni zahvat ugradnje VNS aparata,  specijalističke i kontrolne preglede, dijagnotistiku, rehabilitaciju, za fizikalne terapije, lekove, suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za pomoć Stefanu potrebno je poslati poruku 1024 na 3030.

Uplata na dinarski račun: 160-6000001037943-17

Uplata na devizni račun: 160600000103796451

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare