Direktorka Zavoda za javno zdravlje tvrdi da zaposleni iz rizičnih grupa ne dolaze na posao

LESKOVAC

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić tvrdi da u ovoj ustanovi poštuju uredbu Vlade o promeni režima rada.

Ona je na pitanje novinarke JUGpressa da li je tačno da zaposlenima u Zavodu za javno zdravlje koji su imali operacije kancera ili neke druge hronične bolesti, zbog kojih spadaju u rizične grupe, nije dozvoljeno da u vreme vanrednog stanje budu kod kuće rekla da to nije tačno.

„Mi smo imali kolegijum ZZJZ i prilagodili smo rad institucije sa vanrednim stanjem. Sve pogodnosti koje je dalo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku vezano za rad od kuće, korišćenje godišnjih odmora i ostalih mogućnosti da se odsustvuje sa posla za lica koja nisu uključena u poslove sprečavanja i suzbijanja virusa kovid-19 su iskorišćene i o otme postoji dokumentacija kod diplomiranog pravnika ZZJZ”.

Na insistiranje novinarke da li visokorizične osobe dolaze na posao ona je odrečno odgovorila.

” Visokorizične osobe ne dolaze na posao,“ tvrdi ona.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
alo, nije vam ništa
alo, nije vam ništa
4 godine pre

Sta te pustili onog balavca Vučića da se javlja i govori gradjanima kako im nije nista, da manje citaju na internet, da ne panice. Vazno da su njemu nasli posao u Zavod za javno zdravlje, a tolika deca sa medicinskim fakultetom rade po belom svetu, pravi doktori lece strane drzavljane, a nama zapalo to sto je ostalo, sto samo partijski moze da dobije posao.