Direktor Sinadinović mora biti pozvan na odgovornost

LESKOVAC

Stranka slobode i pravde Leskovac zahteva hitnu ostavku, odnosno smenu, direktora JKP “Komunalac”, Vladimira Sinadinovića, zbog naređenja radnicima da mimo svih procedura, zanemarujući bezbednost svih učesnika u saobraćaju, obeleže ulicu kojom će proći gradonačelnik Goran Cvetanović, pri čemu je jedan ljudski život izgubljen, a nekoliko ljudi povređeno. 

Ovo nije prvi put da se radovi na obeležavanju ulica, zbog lošeg rukovođenja i organizacije, obavljaju noću, bez ikakvih bezbednosnih procedura. Zbog partijskih interesa direktora Sinadinovića i dodvoravanja vođi, nije postavljena saobraćajna signalizacija niti su obaveštene komunalna i saobraćajna policija. Ovakva bahatost, neznanje i nesposobnost, koja dovodi do ugrožavanja života, ali i smrtnih ishoda, je neprihvatljiva. Neprihvatljivo je i aboliranje lične odgovornosti diskriminatornim iznošenjem informacija, i potenciranjem, o nacionalnoj pripadnosti vozača učesnika u saobraćajnoj nesreći.

Direktor Sinadinović pokazuje da Komunalac služi samo za sprovođenje partijskih naređenja i lično bogaćenje, umesto da bude organizacija u kojoj se, pored osnovne delatnosti, brine o sigurnosti i dobrobiti zaposlenih. 
Zarad bezbednosti ostalih radnika i bezbednosti građana Leskovca, ali i zbog neodgovornosti, bahatosti, i lošeg rukovođenja, Sinadinović mora dati neopozivu ostavku! Odnosno, mora biti smenjen, i pozvan na odgovornost, navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Leskovac . (SSP)

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Opozicija da zvanicno pita
Opozicija da zvanicno pita
25 dana pre

Opozicija mora zvanicno da pita tuzilastvo Da li je Sinadinovic kriv. Da im pismeno odgovore. Jer ovo je trenutno cutanje administracije. Oni znaju da je kriv al se prave i ne privode ga. Onda ih treba naterati ako su hrabri da to i napisu. Nek ostave trag svom neradu. Neka citaju porodice da tuzilastvo u Leskovcu stiti najveceg krivca u ovom slucaju. Jer da nije bilo tog krivca, svi bi danas zivi i zdravi bili kuci.
A tog maloletnog prestupnika za volanom bi nahvatali i oduzeli mu dozvolu, sto je manje strasno od ubistva za koje ga terete.

objavite komentare
objavite komentare
25 dana pre

S obzirom da tek kad su pročitali iz vesti i kad im je pavno tumačenje dao komentatorski deo društva, opoziconi predstavnici su reagovali na manjkavosti u postupku otkrivanja krivaca za smrt radnika Komunalca. I dalje je glavni krivac na slobodi, pa Vas molim da objavite ažurno komentare, da bi opozicija bila upućenija. Neki komentari čekaju satima, znamo da imate posao oko skupštine, ali ovi komentari su bitni za odbornike, dok su na sednici.
Političari vrše pritisak na sudstvo, zato i javnost mora vršiti pritisak. Kako bi krenuli da rade svoj posao u potpunosti, a ne delimično.

uvek odgovaraju oni iznad
uvek odgovaraju oni iznad
26 dana pre

uvek odgovaraju oni iznad

Evo primera. Nisu odgovorni samo cimeri vec i doktorka koja zna da je maltretiran i cuvari zaduženi za red.
Samo u Leskovcu je kriv onaj ko drži pištolj. Možda je tako bilo nekad na zapadu. Ali da građani plaćaju silne institucije ove civilizacije i da nijedan zakon kao tekovina ne važi osim usmenog naloga direktora, onda nešto debelo nije u redu sa svima nama, počev od inspektora, tužilašstva.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhapseni-cuvari-i-doktorka-iz-zatvora-u-padinskoj-skeli-zbog-smrti-zatvorenika/h394wm0

Tuzilastbo da se probudi i radi
Tuzilastbo da se probudi i radi
26 dana pre

Procesuirati ga!

da nije tužno, bilo bi smešno
da nije tužno, bilo bi smešno
26 dana pre

da nije tužno, bilo bi smešno

Grad, direktori, svi se smeju kako on to izjavljuje da ne izdaje pisane naloge.
A svi ih izdaju.
Kompanije imaju portirnice odakle ne možeš napustiti firmu ako nemaš nalog, taj radni nalog je tvoja vizit karta da koristiš službeno vozilo, da potrošiš gorivo, uradiš posao i upišeš vreme povratka kad ponovo udješ u fabrički krug. To je tvoj alibi, u slučaju da si svedok ili da te optuže da si osumnjičen a ti imaš dokaz gde si bio, a život donosi raznorazne situacije. I svaka je predviđena zakonima. Javna preduzeća tim pre poštuju propise zbog sprečavanja zloupotrebe i vozila i goirva i vremena.
Koliko je dugo ovaj direktor i to ne zna! Ako je tako i zatekao stanje u Komunalcu , onda je morao da unapredi ponašanje i svoje i zaposlenih. Sve piše u zakonima, pravilnicima, ugovorima o radu, nema ko da čita. Kad bi neko pitao koje sve zakone mora da poznaje direktor, i ako nije pravnik, običan građanin bi se začudio.
Evo nekih:
Zakon o radu, Zakon o komunanim delatnostima, Akot o osnivanju Komunalca-Odluka grada, Kolektivni ugovor, za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o upravljanju otpadom, Zakon o javnim preduzećima, Odluku o načinu plaćanja komunalnih usluga, Zakon o prekršajima, propise o bezbednosti radnika na radu, njihovoj obaveznoj opremi, pa o porezima, izveštavanju, transparentnosti i tako dalje i tako redom, čitanje non stop i poštovanje propisa. Da ne bi neko stradao, kao što je stradao. Jeftinije je bilo da se čita, jer je ljudski život nenadoknadiv. Onome ko ima moral, obraz. A ko nema, taj i dalje besvestan štete brine samo da spasi svoj d.pe.
Zato pozivamo gradonačelnika da ga smesta promeni, da bi zaštitio preostale radnike i građane. On je doveo u opasnost i prolaznike. Zbog njega maloletni vozač, koje je načinio jedan prekršaj, sada može ići u zatvor zbog smrti radnika Komunalca. Čitave porodice su unesrećene. Pa drugi radnik Komunalca. Pa momak koji je poginuo kao radnik, a zadesio se kao učesnik u saobraćaju koji nepropisno postupa, samo zato jer nema nalog i jer nije obezbeđen.
Policija i tužilaštvo Vam mogu navesti bar 10 prestupa direktora, ali i radnika zbog direktora, kao i momka koji je vozio automobil, takođe zbog direktora.
Dakle, sve adrese vode do krivice direktora!

Potop
Potop
24 dana pre

Kriva je vlast jer takve poslušnika postavlja na položaje a one koji su stručni su gurnuti u stranu i ako hoće da kažu nešto pametno budu progonjeni i procesuirani.
Da se ne lažemo ovi na vlasti ne mogu nikoga kvalitetnog da iznedre jer je kod njih bitna komandna hijerarhija i privukli su nikogoviće i siledžije koji sprovode njihovu strahovladu.
Nijedan obrazovan i pametan čovek ne gubi vreme sa ovakvima jedino je problem što ih je više ili bar tako nameste da bude jer pametni odlaze a ovi drugi ostaju.
Džiberska politika na svakom koraku od vrha do dna.Kada ih pogledaš a onda i čuješ sve ti je jasno.

Mile
Mile
25 dana pre

Tužilaštvo izgleda treba da dobije nalog ili dozvolu da bilo šta uradi. Inače, biće problema.

Pitanje za tuzilastvo: ko je krivac
Pitanje za tuzilastvo: ko je krivac
25 dana pre
Odgovori  Mile

Da je Sinadinovic dao pisani nalog da se po danu zavrsi posao, sefovi bi uputili zahtev saobracajnoj i komunalnoj da obezbede zabranu saobracaja i dezurstvo policajaca i tada:

1.radnik Komunalca koji je vozio masinu ne bi prosao na crveno i udario u automobil koji je pokosio drugog radnika, pa samim tim ne bi bio u zatvoru

2. Maloletni vozac automobila bi imao zabranu voznje na toj saobracajnici pa samim t ne bi ubio drugog radnika i bio u zatvoru

3. Drugi radnik bi obavio posao i vratio se kuci, ne bi poginuo.

Ko po tuzilastvu snosi najvecu odgovornost, cija je krivica najveca i ko nije uradio svoj posao sto je dovelo do trostruke nesrece?

Konacno. KO STITI SINADINOVICA?