Direktor “Parking servisa” u Vranju predstavio dosadašnje rezultate

VRANJE

“Uveli smo red u poslovanju, obeležili nova parking mesta, iskoristili stara i krenuli u realizaciju planiranih projekata. Preko 130 miliona dinara, iz sopstvenih prihoda već smo uložili u postojeće objekte u koje nije ulagano ništa dvadesetak godina”, rekao je na konferenciji za novinare direktor JKP “Parking servis”, Marjan Stanković, predstavljajući rezultate poslovanja jednog od najmlađih javnih preduzeća u Vranju.

Na teritoriji grada je 1.100 parking mesta. Imamo 33.000 registrovanih putničkih vozila. Urađen je novi saobraćajni projekat za regulisanje saobraćaja na teritoriji grada i u skladu sa tim obeleženo je 80 odsto parking mesta.

“Parking prostori se nalaze kod Robne pijace, ispred Narodne Biblioteke, tu su i dve parking garaže, od kojih je jedna kod Hotela “Vranje” i koja radi 100 posto, dok za drugu parking garažu u koju je uloženo preko milion dinara, i koja nije vratila uloženi novac tražimo neko rešenje”, rekao je direktor Stanković. 

On je istakao da je u toku rekonstrukcija parking prostora kod Robne pijace, tako da će postati jedan od najsavremenijih parkinga sa video nadzorom i led rasvetom, a sve u cilju veće bezbednosti automobila koji se tu parkiraju.

Stanković je dodao da je preduzeće od prvog dana na udaru negativnih komentara oko naplate parkiranja, cenovnika oko toga da li kontrolori rade svoj posao. I pored toga 90 odsto poslovanja uvedeno u zakonske okvire.

“Bilo koji prekršaj u Parking servisu se kažnjava adekvatnim merama predviđenim pravilnikom. U odnosu na Parking službu koja je radila u okviru Direkcije do 2016. godine tri i po puta imamo povećanje realizacije. Prezadovoljan sam takvim uspehom”, rekao je Stanković.

U staro pauk vozilo uloženo je preko 1,5 miliona dinara, a pre mesec dana nabavljeno je novo pauk vozilo zašta je bez PDV izdvojeno 3,4  miliona dinara.

„Nadam se da će prosek uklonjenih vozila biti povećan i da na taj način uz pomoć saobraćajne policije i komunalne inspekcije pokušamo da uvedemo red u parkiranju vozila u gradu“, kaže Stanković.
Najviše sredstava je uloženo u rekonstrukciju Carinskog terminala, čija je realizacija drastično povećana, sa 100 hiljada na skoro milion dinara Do sada je uloženo oko tri miliona dinara.
“Asfaltiran je plato, nabavljeni novi sanitarni kontejneri sa tuš kabinom i portirnica. Na taj način se u poslovanju približavamo Nišu i Beogradu”, istakao je Stanković.

On je govorio i o brojnim humanitarni akcijama koje preduzeće organizuje, kao i o mnogim sponzorstvima kojima je obezbeđeno preko tri miliona dinara za pomoć u lečenju najmlađih sugrađana obolelih od teških bolesti.

I ova konferencija za novinare, kao i nekoliko perethodnih na kojima je bilo reči o rezultatima koja su posigla preduzeća  na čijem čelu su naprednjaci, održana je u prostorijama SNS u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare