Direktor leskovačke Bolnice osuđen na 5 meseci zatvora i zabranu vršenja poziva zbog nameštanja tendera

LESKOVAC-NIŠ

Zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj Bolnici, na 5 meseci kazne zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora, osuđen je direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević, pišu Južne vesti.

Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja, iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, jer je u toku postupka tužilac izmenio optužnicu. Iz Višeg suda nema informacija da li su osuđeni i drugo dvoje optuženih – pravnica Bolnice M. M. i predstavnik firme Transly D. S.

Optuženi Nebojša Dimitrijević oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 meseci i izrečena mu je mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 1 godine – kažu u Višem sudu.

Na ovu presudu, Dimitrijević ima pravo žalbe.

Podsetimo, direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević teretio se za krivično delo trgovina uticajem, njegova saradnica, 51-godišnja M. M. za zloupotrebu službenog položaja, dok se predstavniku privatne firme 43-godišnjem D. S. stavlja na teret trgovina uticajem podstrekivanjem.

Dimitrijević je bio optužen da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u Bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly Respekt legal.

Izvor: Južne vesti

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

nije mi jasno kako nije suspendovan dok postupak traje

Sneža
Sneža
3 godine pre

Većina direktora u ovom gradu radi isto. Sve je to za osudu i apsu. Čula sam da direktorka muzeja radi slične stvari. Angažuje rodbinu na projektima, čak osniva firme koje angažuje na tenderu. Zbog takvih smo tu gde smo.

silovanje cinjenica
silovanje cinjenica
3 godine pre

Kad god je neko ogrezao do gusu, a uvezan je s politiku, tada ga politicari stite tako sto udaraju u sva zvona i dodeljuju mu medalje da ga predstave kako je posten, sposoban, najbolji, cime siluju suprotne odluke organa za kaznjavanje zbog krsenja zakona. Direktno uticu tim silovanjem jer se javno stavljaju na stranu ovog direktora godinama unazad, jer sve menjaju sem ovog direktora, jer se slikaju sa njim cime mu daju podrsku. Tuzilastvo, sud, policija strahuju da rade suprotno od onog sto se u javnosti vidi a to je hvalospev ovakvom direktoru, uprkos cinjenicama da tu ipak ima neceg. To je posredni vid trgovine uticajem, kad ovakvog koji je trgovao neposredno svojim uticajem, neko drugi stiti takodje trgujuci uticajem, ali posredno. Placeno je iz budzeta su dobijene sve one medalje.

Maxi
Maxi
3 godine pre

Svi znamo da je Dimitrijević žrtvovan da bi se prikrile mnogo krupnije malverzacije većih moćnika od njega.

gvoždjara
gvoždjara
3 godine pre

Svima je naravno jasno da ovoga nema ništa.
U drugostepenom postupku nakon Dimitijevićeve žalbe, ova presuda pada.

Neće selo iz njega
Neće selo iz njega
3 godine pre
Odgovori  gvoždjara

Nebitno da li će ga osuditi ili osloboditi. Čovek je dokazano lopov, bio sitan šićardžija ili megaloman. Nema širinu, nema vaspitanje da preuzme bolnicu, da vodi i onda kad takvom gladnom date krila, on ko kokoška, maše al ne leti… jer ne ume, a taman je umuslio da se otrgo od zavičaja …

zna li se za ovo u SNS
zna li se za ovo u SNS
3 godine pre

Cudim se da ovu vest nije objavio ni Blic, ni Politika, pa ovo je najblizi covek gradonacelniku, a sada se ovog meseca kadriraju gradonacelnici. Vucic ne bi dao saglasnost, kada bi ovo cuo, verovatno. A mozda kriju od njega?

Glupsampašta
Glupsampašta
3 godine pre

Ne razumem baš kriju od koga? 😉

Cake
Cake
3 godine pre

Pa valjda bivsi direktor bolnice?!? Posle ovoga treba nekog casnijeg i postenijeg staviti na to mesto. I ovaj kao i ona iz muzej stete budzetu!