Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao optužbe, određem mu pritvor od 30 dana

NIŠ

U  Kliničkom centru Niš nalazi i 147 korisnika državnog Gerontološkog centra kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Pacijenti su za sada u stabilnom stanju i niko od njih nije na raspiratoru.

Iz Gerontološkog centra su do sada umrla tri korisnika koji su bili zaraženi virusom korona. 

Prvi smrtni slučaj registrovan je 9. aprila kada je usled zaraze Covidom 19 umrlo jedan sedamdesetšestogodišnji Nišlija.

Njegova smrt dovela je do istrage u ovoj ustanovi koja je pokazala niz propusta rukovodstva zbog čega je uhapšen direktor ustanove M.S. koji je osumnjičen za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa širenjem zarazne bolesti. 

                          Više javno tužilaštvo u Nišu naredilo je sprovođenje istrage protiv M.S. (47), ovlašćenog lica Gerontološkog centra u Nišu, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv zdravlja ljudi, nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana.

                     “Na saslušanju u tužilaštvu osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti”, naveo je portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

                       Po predlogu tužilaštva, dodao je Radonjić, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

                       “Pritvor je određen zbog procene da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina”, kazao je Radonjić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare