Direkcija za izgradnju grada novi upravljač puteva

NIŠ

Direkcija za izgradnju grada će ubuduće u potpunosti preuzeti sve obaveze oko puteva –  kompletno investiranje, projektovanje, izvođenje radova i održavanje saobraćajnica. Nove nadležnosti podrazumevaju i nove kadrove zaposlene u Direkciji pa će zbog novih nadležnosti Direkcija dobiti još 20 službenika –  rekao je  danas na konferenciji za novinare direktor  Direkcije za izgradnju grada.  Nebojša Lović . Ipak, u cilju osavremenjavanja zaposliće se mladi inženjeri.

“To neće biti nova zapošljavanja već će samo ljudi koji već rade u gradskoj upravi biti premešteni kod nas. Budžet grada Niša u tom slučaju neće ništa osetiti jer će plate, umesto u gradskoj upravi primati kod Direkcije za izgradnju grada”

 Do sada su ovi poslovi bili u nadležnosti Sekretarijatu za investicije,  Sekretarijata za komunalne delatnosti, a jedan deo posla obavljala je  Direkcija.

“Dosta se toga promenilo i moramo da osavremenimo rad Direkcije kako bi smo pratili nove informacione tehnologije koje se primenjuju u radu”, dodaje Lović.

 “ Upravljač puta po zakonu podrazumeva sve stavke gde javno preduzeće radi kompletnu priču o putevima i zaduženo je za saobraćajnice u opštini. Upravljač puta I investitor i projektant i izvođač radova koji istovremeno i održava saobraćajnice, naplaćuje naknade. Kompletno je ovo preduzeće zaduženo i odgovorno za saobraćajnice u Nišu”, rekao je Lović.

  Uvođenje kol centra za građane je još jedna novena koju je najavio direktor Lović.

“Kol centar je osmišljen tako da građani svakog trenutka mogu da nas pozovu i da nam kažu sa kojim problemom se sreću, da li je to udarna rupa ili bilo šta drugo, šta god da se desi na saobraćajnici. Mi ćemo prikupiti sve te prijave I reagovati u najkraćem mogućem periodu. Dobijaćemo informacije i rešavati problem”, kaže Lović i ističe da bi im pomoć građana dobro došla.

“Kada nam građani prijave problem reagovaćemo u najkraćem mogućem roku, ali moram da kažem da na rešavanje nekih problema mora da se sačeka i koji dan. Građani koriste saobraćajnice i želimo da znamo šta je problem kako bi smog a mi rešili. Ovih dana smo saznali za nekoliko udarnih rupa koje ćemo sanirati već danas. Voleli bi smo da tako bude i nadalje, a građani mogu da nam pomognu ali ih molim i za razumevanje ako je potrebno da sačekaju neki dan. Svaki problem koji možemo da rešimo, rešićemo, ali primaćemo i informacije koje nisu iz našeg delokruga rada i prosledićemo ga onom komunalnom preduzeću čiji je to problem”, istakao je Lović.

Građani probleme mogu da prijave na e-mail:direkcijainfo@dign.rs ili na telefon: 018/5207 98

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare