Dimitrijević: U Leskovcu do sada nema zaraženih, očekuju se rezultati analize za tri osobe

LESKOVAC

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac, rekao je da zvanično još uvek nema zaraženih virusom kovid-19, ali da se čekaju rezultati analiza za troje pacijenata koji se nalaze u izolaciji na infektivnom odeljenju. Trenutno se vrše samo hitne operacije, a nastavljaju se i terapije onkoloških bolesnika. Sve ostale operacije, takozvani hladni slučajevi, otkazani su kako se ne bi ugrožavalo zdravlje i životi pacijenata.

Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje, objasnila je proceduru ulaska u Srbiju rekavši da će svakoj osobi koja pređe srpsku granicu od strane granične sanitarne inspekcije biti naloženo da se jave Zavodu za javno zdravlje ili telefonskim putem ili lično.

„Za prijem takvih pacijenata određena je posebna prostorija koja nije u sklopu ZZJZ gde će im biti data detaljna uputstva o tome kako treba da se ponašaju. Svi epidemiolozi su temeljno pripremljeni i mogu da odgovore izazovima pred koje nas trenutna situacija stavlja, jer više nego dobro obavljaju svoj posao. Na osnovu datih uputstava Ministarstva zdravlja, do sada su uzeti uzorci četiri osobe koje su imale neke od simptoma kovida-19.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
gvoždjara
gvoždjara
4 godine pre

Nemam ama baš ništa lično protiv čoveka, ali ajmo ljudi, realno…

– Da li to više liči na direktora jedne velike bolnice, ili na ekonoma trećeligaškog fudbalskog kluba? Mislim, dres kod i celokupan utisak koji ostavlja. Ne vidi se, možda čak nosi i patike?
Ej bre, svečana sala skupštine grada! Tema nikad ozbiljnija, a on izgleda ko da je dotrčao sa treninga?!

Maci
Maci
4 godine pre

Šta je sa službenikom PIO fonda u Leskovcu koji je u izolaciji? Da li je pozitivan ili negativan na koronu? Trebalo bi da izvestite o tome da znamo zbog nas ostalih!

Niko bitan
Niko bitan
4 godine pre
Odgovori  Maci

Tesko da ce reci bilo sta, jer je ocigledno da kriju da ima zarazenih i lazu kako nema nijedan.Jos I Danas prepuni kafici, Frenki prevoz prepun (vozac I kondukter bez zastite), o cemu mi pricamo vise?!!!!