Dimitrije zablistao na svetskoj olimpijadi iz filozofije, zlato dolazi u Niš

NIŠ

Dimitrije Golubović, učenik trećeg razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi koja je održana od 11. do 14. maja u Grčkoj.

„Da, osvojio sam zlato“, kratko je prokomentarisao svoj uspeh sedamnaestogodišnji Dimitrije koji je još u Grčkoj i dodao da se za najsjajnije odlišje izboro u konkurenciji stotinak takmičara i tako poneo laskavu titulu „najboljeg mladog filozofa na svetu“.

Dimitrije se za Međunornu filozofsku olimpijadi plasirao osvajenjem prvog mesta da državnom takmičenju iz folozofije koje je održano krajem marta u Požarevcu.

„Filozofija je stalno prisutna u mom životu. Svakoga dana ponešto pročitam i naučim i piše eseje“, kazao je Dimitrije nakon osvajanja prvog mesta na državnom takmičenju.

Naglasio je da mu u pripremama za takmičenje, Dimitije u gimnaziji filozofiju izučava tek u četvrtom razredu, pomaže mama Bojana koja je i sama profesor filozofije.

Osim što je dobar u filozofiji, Dimitrije odlično govori i engleski jezik jer se i na državnom takmičenju ali i na Međunarodnoj olimpijadi esej piše na engleskom jeziku. (kraj) VP/LJS

(Zbog problema sa napadom na sajt objavljeno retroaktivno)

Слика може припадати 1 особа

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare