Deveti protesti u Nišu” Djordje Vukadinović – Svugde je loše a u Nišu “malo gore”

NIŠ

Više od 1000 građana  Niša večeras se na Trgu kalja Milana okupila po deveti put na protestu “1 od 5 miliona”.

Novinar i analitičar Djordje Vukadinović obratio  se prisutnim građanima i kazao  da ljude na proteste okuplja najgora Vlada u srpskoj istoriji. Pritom je istakao da ljudi u Srbiji ne treba da sumnjaju da li vlast u Srbiji treba da se promeni.

“Ko god da dodje, crni djavo da dodje, biće bolji od njih”, poručio je Vukadinović okupljenim gradjanima.

Govoreći o promašajima,  katastrofama i nesrećama , kako je kazao, koje je sadašnja vlast donela “ do ponoći ne bi mogli da pobrojimo sve katastrofe i nesreće u koje nas je uvalila ova vlast, najgora od najgorih. Dva primera – predaja niškog aerodroma državi i politika koju aktuelna vlast vodi prema Kosovu, dovoljni su razlozi da za njih niko ne glasa”, poručio je Vukadinović. Rekao je  da je aerodrom mogao da bude lokomotiva razvoja Niša i umesto da ga pazi, vlast bi da ga “zatravi” i da ga upropasti, da ne bi smetao njihovih strateškim partnerima da razvijaju aerodrom u Beogradu, ali i aerodrom u Prištini.

On je rekao da situacija u našoj zemlji svuda loša, samo je negde malo gore i kao primer gde je “malo gore” je istakao Niš i dodao  da je ovde situacija gora jer je stepen pada veći nego drugde, stepen nesposobnosti  rukovodstva je veći nego drugde, iako nigde nisu sposobni. “Ovde kod vas je kukolj veći nego drugde i još se međusobno trebi i razračunava ,oni ovde jedni drugima podmeću bombe” – rekao je Vukadinović.

Vukadinović je podsetio da su naprednjaci čim su došli na vlast potpisali Briselski sporazum, ali ga do danas, šest, sedam godina posle, nisu obelodanili.

“Taj sporazum i njihova politika prema Kosovu predstavljaju kombinaciju gluposti i izdaje. Sporazum ima 15 tačaka, a oni su njime obećali Albancima ono što NATO nije uspeo 1999. godine, ni Albanci pogromom 2004. godine. Sve to što oni nisu uspeli, uspeli su Vučić i Dačić”, naglasio je Vukadinović.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je obećala integraciju severa Kosova, ukidanje našeg pravosudja i svih drugih organa u tom delu zemlje.

“Dobili su obećanje o zajednici srpskih opština, a zauzvrat nisu ništa dobili. Sada kukaju i plaču što Priština i njihovi prijatelji neće da im daju to nešto. Vrlo moguća teorija je da su ispunili nešto 2012. godine da bi došli na vlast, i da je to što je tada obećano sada stiglo na realizaciju”, kazao je Vukadinović.

On je istakao da bi aktuelna vlast trebalo da zakaže skupštinsku raspravu na kojoj bi bili izneti predlozi za rešenje Kosova, a ne da o tom pitanju pregovara u kafićima u Rimu i Njujorku.

Protesti u Srbiji  su važni kako bi aktuelnoj vlasti pokazali “da je se ne plašimo, da je preziremo i da smo je pročitali”.Dodao je  ima i onih koji misle drugačije,  ali je   pitanje” koliko ima njih, a koliko nas”?

“ Ima ih mnogo kad ih dovezu na dnevnicu i sendviče, a vas ovde niko nije dovezao”, kazao je je Vukadinović.

Gabrijela Ilić iz Pokreta mladih „Za Niš bez straha“ kazala je da je danas 8. mart a „Jutke“ su premrežile Srbiju i misle da mogu da se iživljavaju nad ženama i to čine bez ikakve kazne.

Protest u Nišu završen je protestnom šetnjom, uz pesme “Pada Vlada” i poznati repertoar a kolona nezadovoljnih gradjana prošla je najužim centrom grada. Učesnici protesta “1 od 5 miliona” prošetali su ovog petka do Gradske kuće u Nišu, gde su zapalili baklje, istakli transparente i zalepili nalepnice.

Sledeći protest zakazan je za naredni petak od 18 sati, ponovo na Trgu kralja Milana.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jordanka
Jordanka
5 godine pre

Krajnje je vreme da skinemo breme, jer mi nismo magarci.